Έναν τάφο λαξευμένο στο βράχο που χρονολογείται στην Eλληνορωμαϊκή εποχή ανέσκαψε κατά την πρόσφατη ανασκαφική περίοδο στην περιοχή του Μαυσωλείου του Αγά Χαν, απέναντι από το Ασουάν της Αιγύπτου, η κοινή αιγυπτιακή-ιταλική αρχαιολογική αποστολή που εργάζεται στην περιοχή, με επικεφαλής τη δρα Πατρίτσια Πιατσεντίνι, Καθηγήτρια Αιγυπτιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου.
Σύμφωνα με τον δρα Μουστάφα Ουαζίρι, ΓΓ του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, ο τάφος αποτελείται από δύο τμήματα, ένα υπέργειο κτιστό κι ένα υπόσκαφο.
Ο δρ Aμπτελ Μονέιμ Σαΐντ Μαχμούντ, Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων Ασουάν και Νουβίας, και επικεφαλής του αιγυπτιακού τμήματος της αποστολής, περιέγραψε τον τάφο ως ένα ορθογώνιο κτήριο από ψαμμίτη και ωμόπλινθους, με την είσοδο να περιβάλλεται από ογκόλιθους που καλύπτουν πλίνθινο θόλο.
Όσο για το υπόγειο τμήμα, είναι λαξευμένο στο φυσικό βράχο. Η είσοδος οδηγεί σε μια ορθογώνια αυλή με πρόσβαση σε τέσσερις λαξευτούς ταφικούς θαλάμους που περιείχαν σχεδόν 20 μούμιες, οι περισσότερες από τις οποίες διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Οι προκαταρκτικές μελέτες έχουν δείξει ότι αυτός ο κοινόχρηστος τάφος είχε χρησιμοποιηθεί για τους νεκρούς περισσότερων από μιας οικογενειών.
Σύμφωνα με τη δρα Πιατσεντίνι, τα ευρήματα από το χώρο περιλαμβάνουν τράπεζες προσφορών, λίθινες πλάκες με κείμενα σε ιερογλυφική γραφή, ένα χάλκινο περιδέραιο διακοσμημένο με ελληνικές επιγραφές και το όνομα «Νικόστρατος», τμήματα περιβλήματος για μούμιες από λινό και γύψο (cartonnage), καθώς και ξύλινα αγάλματα. Στο πλαίσιο της αρχαιολογικής έρευνας στην περιοχή αποκαλύφθηκε επίσης μια σειρά από πήλινες και λίθινες σαρκοφάγους, οι οποίες βρέθηκαν σε καλή κατάσταση.