Ένα μουσείο-κιβωτός που αναδεικνύει την ψυχή της Αιγύπτου μέσα από τα αντικείμενα της έκθεσης, το υπόγειο "μαυσωλείο" για τις βασιλικές μούμιες και τους κήπους του που έχουν ήδη αγαπηθεί από τους σημερινούς Αιγύπτιους.
Γιατί συνεχίζουμε να βλέπουμε χρησιμοθηρικά τα κατάλοιπα του παρελθόντος; Γιατί συνεχίζουμε να κατηγορούμε την "αρχαιολογία" για παρακώλυση διαφόρων διαδικασιών; Γιατί επιμένουμε να επιβεβαιωνόμαστε εθνικά μέσω των αρχαιοτήτων όταν αυτό είναι και λάθος και περιττό;
Το περιοδικό μας χάνει έναν πολύτιμο σύμμαχο στον σκοπό του, τη διάδοση της αρχαιολογικής επιστήμης στο ευρύ κοινό.
Η μαρτυρία της καταστροφής ενός καϊκιού, από τη Μαργαρίτα Πουρνάρα, του «Πάνος-Μαρία», μήκους οκτώ μέτρων, φτιαγμένου το 1983, συγκλονίζει.
Ένα album με προσωπικές φωτογραφίες της Virginia Woolf στο Monk's House του East Sussex ψηφιοποιήθηκε από την Harvard's Houghton Library.
«Η αμεσότητα των επιγραφών είναι μοναδική. Το χέρι του αρχαίου χαράκτη, τα ίχνη των εργαλείων που χρησιμοποίησε, τα λάθη και οι διορθώσεις του αποκαλύπτουν την υλική διάσταση του γραπτού λόγου…καθώς και τα υπαρκτά πρόσωπα σε μια στιγμή της καθημερινότητάς τους.» (Οικονομάκη ...
Το Europeana – eagle project αποτελεί ψηφιακό πρόγραμμα που έχει ως στόχο του την ανάδειξη αρχαίων ελληνικών και λατινικών επιγραφών και απευθύνεται σε ειδικευμένο, αλλά και ανειδίκευτο κοινό.
Το πρωί της Κυριακής 24 Σεπτέμβρη οι συνεργάτες του περιοδικού Αρχαιολογία και Τέχνες βρεθήκαμε στην Αίγινα για ημερήσια εκδρομή. Μαζί μας ήταν οι αρχαιολόγοι Κατερίνα Χαρατζοπούλου και Ελίζα Σιουμπάρα.
Οι πινελιές που χρησιμοποιεί ο ζωγράφος έχουν ως αποτέλεσμα μια επιπεδοποίηση της εικόνας, κάτι που μας θυμίζει τις πολύ οικείες παραστάσεις μας από τα μεσημέρια του καλοκαιριού στην Ελλάδα.