Community
   από User
Δείτε το προφίλ μου
Γνωρίστε την ψηφιακή εφαρμογή Clio Muse
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2014 02:34

Η Clio Muse είναι μια εφαρμογή περιήγησης σε μουσεία και χώρους πολιτισμού για όλους εκείνους που αγαπούν την τέχνη και την ιστορία. Η ψηφιακή αυτή εφαρμογή είναι μια πλατφόρμα διασύνδεσης των πολιστικών ιδρυμάτων με τους επισκέπτες των εκθέσεών τους, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή στις 13/02/2014 στο Μουσείο Πόλεως των ΑΘηνών- Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία.

Αποτελεί ένα εργαλείο διήγησης ιστοριών με βάση τα εκθέματα κάθε μουσείου και η εφαρμογή λειτουργεί σε όλα τα smartphones. Οι ιστορίες που μοιράζεται είναι χωρισμένες σε 4 θεματικές ενότητες με εμφανή τη χρονική διάρκεια κάθε ενότητας.

Για κάθε έκθεμα οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν την ποσότητα της πληροφορίας που θα διαβάσουν, ακούσουν ή δουν, να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους εκθέματα και να μοιραστούν την εμπειρία τους.

Εμπνευστές της Clio Muse είναι οι κύριοι Ανδρέας Φατούρος, συντηρητής αρχαιοτήτων και έργων τέχνης και Γιάννης Νικολόπουλος, τελειόφοιτος ηλεκτρολόγος μηχανικός, καθώς και η κυρία Θεοδότη-Δάφνη Τσεβρένη, απόφοιτος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Η ψηφιακή εφαρμογή Clio Muse έχει ήδη αποσπάσει δύο βραβεία: 1st prize in greek national Creative Business Cup, Global Entrepreneurship Week 2013 και 4th place in Ennovation 2013, Athens University of Economics and Business.

Για τα Μουσεία η εφαρμογή προσφέρει ένα εργαλείο συλλογής στατιστικών για τις εκθέσεις και για τις γνώμες των επισκεπτών τους.

 

Πηγές

[www.cliomuseapp.com]

[http://www.tovima.gr/society/article/?aid=565411(10/03/14)]

Πηγή φωτογραφίας: [https://www.facebook.com/cliomuseapp/info(10/03/14)]

 

Δημοφιλή Blogs
Η ιστορία των Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα από το 1859 έως το 1949
από User
Ένα χρονολόγιο...
ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ... ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;
από Spartan
Πρόκειται για ένα μεγαλιθικό κτίσμα εξωφρενικά μεγάλων διαστάσεων που υπάρχει κοντά στο Αγρίνιο. Αποτελεί μεγάλο μυστήριο το μέγεθος, η παλαιότητα, ο τρόπος κατασκευής, και η χρησιμότητα που είχε (έχει;), ο λόγος δηλαδή για τον οποίο κατασκεύάστηκε. Κατ΄εμέ πρόκειται για πανάρχαιο (προκατακλυσμιαίο πιθανότατα), ασύλληπτα μεγάλο πυραμιδοειδές κτίσμα, μεγαλύτερο από κάθε άλλο που έχει βρεθεί ως τώρα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, που στην κορυφή του απολήγει σε τραπεζοειδούς σχήματος ακρόπολη, αποτελούμενη από ογκόλιθους εκατοντάδων τόνων. Ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως αρχαιολογικος, προϊστορικής εποχής μάλιστα, και η ακρόπολη , που όμοιά της δεν νομίζω ότι υπάρχει, φέρει το όνομα "ακρόπολη Θεστιέων" και η περιοχή "Θέστια"
Σχετικά Blogs
Museum Finder | Ανακαλύψτε τα μουσεία της Ελλάδας
από User
ονομάζομαι Νίκος Καββαδάς και λαμβάνω το θάρρος να σας γνωστοποιήσω μια εθελοντική προσπάθεια που έχω ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες, την οποία αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα, θα παρακαλούσα να προβάλετε μέσα από την σελίδα σας, προκειμένου να γνωστοποιηθεί στους αναγνώστες που πιθανόν ενδιαφέρονται. Η προσπάθεια ονομάζεται Museum Finder και παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες. Παραμένω στην διάθεση σας, για οποιαδήποτε διευκρίνηση χρειαστείτε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Νίκος Καββαδάς
Σπάνια Ελληνικά χειρόγραφα σε ψηφιακή μορφή
από User
Πρόσβαση σε έναν «θησαυρό» σπάνιων ελληνικών χειρογράφων προσφέρει η Βοδληιανή Βιβλιοθήκη της Οξφόρδης.
Αρχείο Blog
2024
2019 (1)
2018 (1)
2017 (2)
2016 (5)
2015 (14)
2014 (34)
2013 (9)
2012 (28)
2011 (2)