Community
Δείτε το προφίλ μου
Οι «Δελφικές Γιορτές» στο Αρχείο της ΕΡΤ
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2013 13:28

Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή την επέτειο της διοργάνωσης των πρώτων Δελφικών Εορτών (9 Μαΐου 1927), ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr, το ντοκιμαντέρ της Μαίρης Κουτσούρη «ΔΕΛΦΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ», παραγωγής 1981.

Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στις πρώτες Δελφικές Εορτές που διοργάνωσαν ο Άγγελος και η Εύα Σικελιανού στους Δελφούς, στη Δελφική Ιδέα και στο όραμα για πνευματική αμφικτιονία που είχαν καλλιεργήσει, με σκοπό τη συσπείρωση των πνευματικών ανθρώπων της εποχής και τη συνεργασία για την ειρήνη και τη συμφιλίωση των λαών. Μεταξύ άλλων, οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν γυμνικούς αγώνες και την παράσταση της τραγωδίας του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης» – η πρώτη παράσταση αρχαίου δράματος σε υπαίθριο χώρο.

Κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ, παρατίθενται πληροφορίες για την προετοιμασία του εγχειρήματος και προβάλλονται αποσπάσματα από την ταινία των αδελφών Γαζιάδη, με βωβές λήψεις των γυμνικών αγώνων και της θεατρικής παράστασης. Ακούγονται οι φωνές των ηθοποιών που υποδύονται τους θεατρικούς ρόλους και τα χορικά της παράστασης, μετά την προσθήκη ήχου στην  ταινία από τον Οκτάβιο Μερλιέ το 1971.

Για το ντοκιμαντέρ κάντε κλικ εδώ!

Δημοφιλή Blogs
Η ιστορία των Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα από το 1859 έως το 1949
από User
Ένα χρονολόγιο...
Ιστορία του νυχιού
από User
Η φροντίδα των νυχιών εφαρμόζεται εδώ και 5.000 χρόνια, δηλαδή από το 3000 π.Χ.
Σχετικά Blogs
Ντοκουμέντα από το Ιστορικό Αρχείο των Ιωαννίνων στο Μουσείο Ολοκαυτώματος των ΗΠΑ
από User
Σημαντικά ντοκουμέντα για τους Εβραίους θα διαθέσει το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Ιωαννιτών
Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον Μανόλη Ανδρόνικο
από Vasso Iliopoulou
Mε αφορμή την εικοστή επέτειο από τον θάνατο του αρχαιολόγου.
Αρχείο Blog
2025 (0)
2013 (8)
2012 (41)