Συνέδρια
© OpenStreetMap contributors
10 Ιουλίου 2014 Έναρξη
10 Ιουλίου 2014 Λήξη
Ώρα προσέλευσης 15.30 - έναρξη 16:00 Ώρα
Ελλάδα Μουσείο Μπενάκη (αμφιθέατρο), Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου, Αθήνα

Τηλ.: 210 3453111
Ιστοσελίδα

Σουφισμός – προσεγγίσεις και εμπειρίες

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Ημερίδα με τίτλο Σουφισμός – προσεγγίσεις και εμπειρίες διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο της έκθεσης «Χρόνης Πεχλιβανίδης – ένα ταξίδι στον κόσμο του σουφισμού».

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση του κοινού για τις αρχές και την ιστορία του κινήματος καθώς και η παρουσίαση της έκφρασης του σουφισμού στις διαφορετικές περιοχές της Ανατολής, των Βαλκανίων και της Βόρειας Αφρικής.

Στην ημερίδα συμμετέχουν οι εξής ομιλητές:

– Αγγελική Ζιάκα, επίκουρη καθηγήτρια Θεολογικής Σχολής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

– Ελένη Κονδύλη-Μπασούκου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

– S. Mohammad T. Shariat-Panahi, Post-doctoral Fellow του τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου Boğaziçi της Κωνσταντινούπολης.

– Γεράσιμος Μακρής, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

– Γιώργος Μαυρομάτης, λέκτορας του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

– Χρόνης Πεχλιβανίδης, σκηνοθέτης και δημιουργός των προβολών της έκθεσης.

Οργάνωση και συντονισμός: Μίνα Μωραΐτου, επιμελήτρια της ισλαμικής συλλογής του Μουσείου Μπενάκη.

Μετά το τέλος των ομιλιών θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην έκθεση και παράσταση της ομάδας μελέτης του εκστατικού στροβιλισμού του Βίκου Ναχμία στους χώρους της έκθεσης.

Στους φοιτητές θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Άλλες εκδηλώσεις
Το Έργο της ΕΦΑ Πόλης Αθηνών κατά την τελευταία τριετία

Διάλεξη της δρος Έλενας Κουντούρη, Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Αναπληρώτριας Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών.

11 Απριλίου 2025 Έναρξη
11 Απριλίου 2025 Λήξη
Ελλάδα Αμφιθέατρο «Δημήτριος Παντερμαλής» Μουσείου Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα
Περισσότερα
Άλλες εκδηλώσεις
Phylakopi, Melos, 1896-99

Παρουσίαση της δίτομης δημοσίευσης R.L.N. Barber (επιμ.), «Phylakopi, Melos, 1896-99. The finds in the National Archaeological Museum, Athens» (BSA Suppl., 53).

1 Απριλίου 2025 Έναρξη
1 Απριλίου 2025 Λήξη
Ελλάδα Αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Τοσίτσα 1, Αθήνα
Περισσότερα