Άλλες εκδηλώσεις
© OpenStreetMap contributors
1 Νοεμβρίου 2012 Έναρξη
1 Νοεμβρίου 2012 Λήξη
19.00 Ώρα
Ελλάδα Πανεπιστήμιο Αθηνών (Αμφιθέατρο Άλκη Αργυριάδη), Πανεπιστημίου 30, Αθήνα

Τηλ.: 210 3689773
e-mail.: mpapako@interel.uoa.gr

Ανακτορική και Μετανακτορική Θήβα

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Διάλεξη της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης της Β’ ΕΚΠΑ, δρος Ελένης Ανδρίκου, με θέμα «Ανακτορική και Μετανακτορική Θήβα. Μια ματιά μέσα από την ανασκαφή του αρχείου των πινακίδων Γραμμικής Β στην οδό Πελοπίδου». Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Μυκηναϊκού Σεμιναρίου.

Το Μυκηναϊκό Σεμινάριο είναι συνάντηση αρχαιολόγων και φοιτητών με σκοπό την παρουσίαση και συζήτηση του εν εξελίξει ή πρόσφατου έργου –ερευνών πεδίου και μελετών– στον τομέα των Μυκηναϊκών σπουδών. Οι παρουσιάσεις του Μυκηναϊκού Σεμιναρίου έχουν τη μορφή 45λεπτων εισηγήσεων, τις οποίες ακολουθεί συζήτηση. Οργανώνονται ανά δίμηνο και φιλοξενούνται στο Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οργανωτική Επιτροπή Μυκηναϊκού Σεμιναρίου: Νάγια Πολυχρονάκου-Σγουρίτσα, Ιφιγένεια Τουρναβίτου, Αιμιλία Μπάνου, Χαρίκλεια Μπρεκουλάκη.

Άλλες εκδηλώσεις
Το μυκηναϊκό νεκροταφείο στη θέση Κολικρέπι

Διάλεξη της Μαρίας Στάθη και της Μαρίας Ψαλλίδα (Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής).

14 Μαρτίου 2025 Έναρξη
14 Μαρτίου 2025 Λήξη
Ελλάδα Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, Μητσαίων 9, Αθήνα
Περισσότερα
Άλλες εκδηλώσεις
Συζήτηση «εκτός ύλης»: Α. Χανιώτης και Κ. Κοπανιάς

Ο Άγγελος Χανιώτης και ο Κωνσταντίνος Κοπανιάς συνομιλούν με αφορμή το βιβλίο του Irad Malkin «Ένας μικρός ελληνικός κόσμος. Τα δίκτυα στην αρχαία Μεσόγειο».

14 Μαρτίου 2025 Έναρξη
14 Μαρτίου 2025 Λήξη
Ελλάδα Βιβλιοπωλείο ΠΕΚ, Ιπποκράτους 10-12, Αθήνα
Περισσότερα