Το Τελλόγλειο Ίδρυμα ανοίγει και φέτος την Οικία Τέλλογλου (Αριστοτέλους 2, 4ος  όροφος), για τις συναντήσεις της Ιστορίας της Τέχνης. Θα πραγματοποιηθούν δύο κύκλοι συναντήσεων: «Τέχνη και Βιογραφία» και «Ιστορία Νεοελληνικής Τέχνης».

Τέχνη και Βιογραφία

Στην «Τέχνη και Βιογραφία», θα φωτιστούν σημεία της προσωπικής ζωής των καλλιτεχνών και θα ερευνηθούν οι συνδέσεις με την εικαστική παραγωγή, η οποία όρισε την πορεία της μοντέρνας τέχνης στον ευρωπαϊκό χώρο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξετάσουν αναλυτικά τη ζωή και το έργο επιλεγμένων καλλιτεχνών όπως των Van Gogh, Gauguin, Matisse, Picasso κ.ά. Καλλιτεχνών, οι οποίοι σημάδεψαν με την παραγωγή τους την πορεία της ευρωπαϊκής τέχνης του 19ου  και του 20ού  αιώνα.

Κόστος: 120 ευρώ για 10 δίωρες συναντήσεις

Μέρα/Ώρα: Δευτέρα, 17:00-19:00

Διάρκεια: 18 Νοεμβρίου 2024 – 3 Φεβρουαρίου 2025

Ισχύει εκπτωτική πολιτική -10% για: άνεργους, εργαζόμενους ΑΠΘ και όσους παρακολουθήσουν και τους δύο κύκλους θεματικών.

Οι συναντήσεις γίνονται σε κλειστά τμήμα των 15 ατόμων.

Για την κράτηση της θέσης, απαραίτητη η καταβολή διδάκτρων, μέσα από τον σύνδεσμο https://www.teloglion.gr/eshop/shop/techni-viografia-tetarti-1700-1900-2/  

Δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής διδάκτρων.

Ιστορία Νεοελληνικής Τέχνης

Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με το ιστορικό πλαίσιο και τις συνθήκες υπό τις οποίες διαμορφώνεται η καλλιτεχνική έκφραση του κάθε αιώνα. Ταυτόχρονα, θα εξοικειωθούν με τα καλλιτεχνικά ευρωπαϊκά ρεύματά που επηρέασαν την παραγωγή έργων τέχνης στις διαφορετικές σχολές που αναπτύχθηκαν στον Ελλαδικό χώρο και, φυσικά, θα γνωρίσουν έργα-ορόσημα από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες στην ελληνική ζωγραφική, όπως τους αντιπροσώπους της Επτανησιακής Σχολής, της Σχολής του Μονάχου (Βρυζάκης, Λύτρας, Γύζης, Ιακωβίδης, Τσόκος, Βολανάκης κ.ά.), αλλά και έργα των Τσαρούχη, Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Εγγονόπουλου κ.ά. που όρισαν την πορεία της Ελληνικής ζωγραφικής τον 20ό αιώνα.

Κόστος: 140 ευρώ για 12 δίωρες συναντήσεις

Μέρα/Ώρα: Δευτέρα, 19:30-21:30

Διάρκεια: 18 Νοεμβρίου 2024 – 17 Φεβρουαρίου 2025

Ισχύει εκπτωτική πολιτική -10% για: άνεργους, εργαζόμενους ΑΠΘ και όσους παρακολουθήσουν και τους δύο κύκλους θεματικών.

Οι συναντήσεις γίνονται σε κλειστά τμήμα των 15 ατόμων.

Για την κράτηση της θέσης, απαραίτητη η καταβολή διδάκτρων, μέσα από τον σύνδεσμο https://www.teloglion.gr/eshop/shop/mathimata-istorias-technis-19os-20os-aionas-deftera-1930-2130/

Δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής διδάκτρων.

Πληροφορίες: 2310991614 (Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-16:00).