To Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο στο Κάιρο (Γκίζα) ανακοίνωσε ότι ανοίγει δοκιμαστικά από τις 16 Οκτωβρίου 2024, παρέχοντας πρόσβαση στις κύριες αίθουσες της μόνιμης έκθεσής του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στον επίσημο ιστότοπό του, το συγκρότημα του Μουσείου (που είναι γνωστό ως GEM) θα προσφέρει περιορισμένη πρόσβαση σε επιλεγμένα τμήματά του με σκοπό να δοκιμαστεί η ετοιμότητα του χώρου να δεχτεί κοινό καθώς και η εμπειρία των επισκεπτών, πριν από τα επίσημα εγκαίνια. Έτσι, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί τις κύριες αίθουσες, την κεντρική Μεγάλη Αίθουσα, το Μεγάλο Κλιμακοστάσιο, τα πωλητήρια και τους εξωτερικούς κήπους του μουσείου.

Οι κύριες αίθουσες του μουσείου είναι δώδεκα σχολαστικά επιμελημένοι χώροι εκθέσεων. Φιλοξενούν τεχνουργήματα που χρονολογούνται από τους προϊστορικούς χρόνους έως τη Ρωμαϊκή εποχή και μέσα από συγκεκριμένες θεματικές –Βασιλεία, Κοινωνία και Πεποιθήσεις– οι επισκέπτες θα μπορούν να εξερευνήσουν τα στοιχεία τα οποία διαμόρφωσαν την αρχαία αιγυπτιακή ζωή.

Κατά τη δοκιμαστική αυτή περίοδο δεν θα είναι προσβάσιμες οι αίθουσες των θησαυρών του Τουταγχαμών, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι τα επίσημα εγκαίνια.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.visit-gem.com