Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει την τρίτη εκδήλωση της σειράς συναντήσεων «Στο Εργαστήρι μας» που διοργανώνουν η Βιβλιοθήκη Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου / ΜΙΕΤ και το Ιστορικό και Παλαιογραφικό Αρχείο / ΜΙΕΤ. «Μέσα από τις συλλογές, τις δραστηριότητες και τις εκδόσεις του ΜΙΕΤ προσεγγίζουμε το κοινό που θέλει να τις γνωρίσει με έναν πρωτότυπο και διαδραστικό τρόπο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών.

Θα παρουσιαστεί η εξέλιξη της φιλοξενίας και του χώρου του τουριστικού καταλύματος από τα οθωμανικά χάνια μέχρι τις πολυτελείς τουριστικές μονάδες μέσα από μια σειρά σύντομων ομιλιών. Η δράση θα ξεκινήσει με την αποστολή γρίφων στους συμμετέχοντες μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για να έρθουν σε πρώτη επαφή με το υλικό.

Την ημέρα της παρουσίασης, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, 18:00-20:00, στο Ιστορικό και Παλαιογραφικό Αρχείο του ΜΙΕΤ (Παν. Σκουζέ 3, Αθήνα) θα παρουσιαστούν οι πηγές, θα αποκαλυφθούν οι γρίφοι. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με πρωτότυπο υλικό από τις συλλογές, να ακούσουν ενδιαφέρουσες ιστορίες και πληροφορίες, να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις με εκλεκτούς καλεσμένους.

Πληροφορίες: 210 3221337 και ipamiet@otenet.gr

Λόγω των περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, πατήστε εδώ.