Η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων (ΔΣΑΝΜ), ο Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΣΑΕΤΤΕ) και το Ελληνικό Τμήμα του ICOM διοργανώνουν και συντονίζουν στη χώρα μας τον θεσμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Συντήρησης που αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συντήρησης (European Confederation of Conservator-Restorers’ Organisations – ECCO).

To Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στηρίζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης 2024 συμμετέχοντας στις δράσεις του θεσμού. Για τον σκοπό αυτό, το Τμήμα Συντήρησης, Χημικών, Φυσικών Ερευνών και Αρχαιομετρίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, προγραμματίζει δράση με τίτλο «Δημιουργώντας ψηφιακές εφαρμογές με θέμα τη συντήρηση αρχαιοτήτων».

Η δράση περιλαμβάνει ξεναγήσεις του κοινού στα εργαστήρια συντήρησης του ΑΜΘ όπου θα παρουσιάζονται 2 ψηφιακές εφαρμογές για φορητές συσκευές με θέμα τη συντήρηση αρχαιοτήτων. Οι εφαρμογές υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) για τις ανάγκες της περιοδικής έκθεσης του ΑΜΘ με τίτλο «Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: 60 χρόνια | 60 στιγμές». Στο πλαίσιο της δράσης θα παρουσιάζεται όλη η διαδικασία της υλοποίησης των ψηφιακών εφαρμογών, από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι τη δημιουργία τους.

Ημερομηνία: 14-15 Οκτωβρίου 2024, 10:00-14:00. Ώρα έναρξης: 10:00.

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 με 14:00 στο 2313 310201.

Χώρος: Συντήρηση (είσοδος από το parking επί της οδού Μανόλη Ανδρόνικου).

Είσοδος ελεύθερη.