Περιήγηση σε ταφικά μνημεία του νότιου νεκροταφείου της αρχαίας Βέροιας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024.

Ένα ταξίδι… από το σκοτάδι στο φως

Η περιήγηση ξεκινά από τους δίδυμους μακεδονικούς τάφους, πίσω από το 3ο και 4ο Γυμνάσιο Βέροιας στην περιοχή Κυψέλη, και θα ολοκληρωθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στα ταφικά έθιμα της αρχαιότητας. Μέσα από τα εκθέματα θα ζωντανέψουν οι ιστορίες των ανθρώπων που έζησαν στην πόλη πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια.

Μια έκθεση-γέφυρα μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Δίκτυα Ενέργειας – Δίκτυα Πολιτισμού» σχεδιάζει για τον Οκτώβριο του 2024 μια μικρή περιοδική έκθεση, που θα παρουσιάσει νέα αρχαιολογικά ευρήματα από το νότιο νεκροταφείο της αρχαίας Βέροιας. Το κοινό θα έχει μια μοναδική ευκαρία να δει από κοντά αντικείμενα που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια πρόσφατων εργασιών εγκατάστασης φυσικού αερίου στην πόλη.

Η περιήγηση το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στο νότιο νεκροταφείο της αρχαίας Βέροιας αποτελεί το πρελούδιο αυτής της έκθεσης.

Η περιήγηση είναι ανοιχτή για το κοινό με δωρεάν είσοδο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας.