Ολοκληρώνεται, ύστερα από τρία χρόνια, η επιτυχημένη έκθεση «Η ελληνική γραμματεία στην πρώιμη τυπογραφία» του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και με αυτή την αφορμή το Ίδρυμα διοργανώνει μια τελευταία ξενάγηση την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024, στην Ιστορική του Βιβλιοθήκη.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν 42 αρχέτυπες εκδόσεις ελληνικού ενδιαφέροντος από την πλούσια συλλογή του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη. Πρόκειται για αντιπροσωπευτικά παραδείγματα ελληνικών πρωτότυπων εκδόσεων και λατινικών μεταφράσεων, τυπωμένα από το 1470 έως το 1500, που καλύπτουν ένα μεγάλο θεματικό και χρονολογικό εύρος: από την πρώτη έκδοση των ομηρικών επών έως συγγραφείς του ύστερου Βυζαντίου.

Θα περιηγηθούν επίσης σε ιστορικές πρώτες εκδόσεις σπάνιας τυπογραφικής τέχνης των πρωτοπόρων τυπογράφων Άλδου Μανούτιου, Ζαχαρία Καλλιέργη, Λορέντζο ντι Αλόπα, Έρχαρτ Ράντολτ και των συνεργατών τους.

Απαραίτηση η αίτηση συμμετοχής (πατήστε εδώ).

Πληροφορίες

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024, 12.00-14.00 (οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται σε δύο ομάδες).

Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, 2ας Μεραρχίας 36 και Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς (στάση μετρό «Δημοτικό Θέατρο»).

Ελεύθερη είσοδος.