Την Κυριακή 4 Αυγούστου 2024 στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΓΑΚ/Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας τα εγκαίνια έκθεσης αγιογραφίας του περίφημου ζωγράφου-αγιογράφου Γιώργου Κόρδη με τίτλο «”Εγώ ‘δα δάφνες. -Κι εγώ φως…”. Από τους Νεομάρτυρες στους “ελεύθερους πολιορκημένους”».

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ύδρας και το ΓΑΚ/Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΑ 2024».

Ο Γεώργιος (Γιώργος) Κόρδης, ζωγράφος, εικονογράφος, συγγραφέας και πανεπιστημιακός Καθηγητής, έχοντας μελετήσει την ελληνική εικαστική παράδοση και ειδικότερα και εκτενέστερα τη βυζαντινή ζωγραφική, στα έργα του επιχειρεί να συνδυάσει δημιουργικά τα διδάγματα της μεγάλης αυτής εικαστικής διαδρομής με τις κατακτήσεις της σύγχρονης, δυτικής ζωγραφικής.

Η τεχνοτροπία των έργων του, παρότι συνθετικά βασίζεται στην ελληνική βυζαντινή παράδοση, αφομοιώνει με οργανικό τρόπο διδάγματα και κατακτήσεις του μοντερνισμού και της σύγχρονης τέχνης και φτάνει σε μια ιδιοπρόσωπη και δυνατή πρωτότυπη εικαστική δημιουργία.

Διάρκεια έκθεσης: 4-28 Αυγούστου 2024

Ωράριο: 9.00-16.00 και 19.30-21.30