Κατόπιν πολλών αιτημάτων για παράταση της προθεσμίας υποβολής συμμετοχής στην Δ΄ Διεθνή Επιστημονική Συνάντηση «Το Αρχαιολογικό Έργο στην Πελοπόννησο» (ΑΕΠΕΛ4) ως καταληκτική ημερομηνία παραλαβής του δελτίου συμμετοχής (και της περίληψης) ορίζεται η 31η Αυγούστου 2024, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της Συνάντησης.

Η Δ’ Διεθνής Επιστημονική Συνάντηση «Το Αρχαιολογικό Έργο στην Πελοπόννησο» (ΑΕΠΕΛ4) θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα (Παλαιό Στρατόπεδο – Ανατολικό Κέντρο, είσοδος από οδό Σφακιανάκη) στις 20-23 Νοεμβρίου 2024.

Σκοπός του ΑΕΠΕΛ4 είναι η ενημέρωση σχετικά με την αρχαιολογική έρευνα των τελευταίων ετών στην Πελοπόννησο, τα νησιά του Αργολικού Κόλπου, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα και η παρουσίαση στους ειδικούς επιστήμονες και στο ευρύτερο κοινό των αποτελεσμάτων του ανασκαφικού και ερευνητικού έργου της τελευταίας τριετίας.

Το δελτίο συμμετοχής μπορεί να ζητηθεί από την ηλεκτρονική διεύθυνση aepel.awop@gmail.com.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους επιστρέφοντας το δελτίο συμμετοχής συμπληρωμένο (σε μορφή Word) στην ηλεκτρονική διεύθυνση aepel.awop@gmail.com. Κάθε ερευνητής έχει δικαίωμα μίας ατομικής συμμετοχής και μιας δεύτερης σε συνεργασία. Δεκτές γίνονται, μετά από έγκριση της Επιστημονικής Επιτροπής, πρωτότυπες ανακοινώσεις και παρουσιάσεις σε μορφή αναρτημένων ανακοινώσεων (poster), οι οποίες θα δημοσιευτούν ως πλήρη άρθρα στην τελική έκδοση των πρακτικών.

Οι ανακοινώσεις θα είναι διάρκειας 15 λεπτών.

Επίσημες γλώσσες του ΑΕΠΕΛ4 είναι η ελληνική και η αγγλική.

Οργανωτική επιτροπή: Μαρία Ξανθοπούλου, Δημήτριος Βαχαβιώλος, Ευγενία Γιαννούλη, Ελένη Ζυμή, Χαρά Θλιβέρη, Αιμιλία Μπάνου, Ιωάννα Σπηλιοπούλου.

Επιστημονική επιτροπή: Ευγενία Γιαννούλη, Ελένη Ζυμή, Παναγιώτα Κασίμη, Ερωφίλη-Ίρις Κόλια, Αναστασία Κουμούση, Ευαγγελία Μηλίτση, Αιμιλία Μπάνου, Ελένη Μπάνου, Ανδρέας Ντάρλας, Μαρία Ξανθοπούλου, Ευαγγελία Πάντου, Άλκηστις Παπαδημητρίου, Ιωάννα Σπηλιοπούλου.