Το Μουσείο Μπενάκη προκηρύσσει δύο (1+1) θέσεις για το πρόγραμμα φιλοξενιών εργασίας (fellowships programme) της Οικίας Leigh Fermor για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Μία από τις βασικές δραστηριότητες της Οικίας Patrick & Joan Leigh Fermor είναι το πρόγραμμα των φιλοξενιών εργασίας (fellowships programme), το οποίο εγκαινιάστηκε το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Αποτελείται από δύο περιόδους φιλοξενίας. Η πρώτη ξεκινάει στις αρχές Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται στα μέσα Δεκεμβρίου και η δεύτερη αντίστοιχα, από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τα τέλη Μαρτίου.

Τέσσερις ερευνητές φιλοξενούνται παράλληλα στην Οικία Leigh Fermor για 45 περίπου μέρες προκειμένου να εργαστούν στο ήσυχο περιβάλλον του σπιτιού που ευνοεί τη συγκέντρωση και τη συγγραφή.

Στο πρόγραμμα φιλοξενιών εργασίας της Οικίας Leigh Fermor, το Μουσείο Μπενάκη συνεργάζεται με τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα, το Freie Universität Berlin (Centrum Modernes Griechenland), το Princeton University (Stanley J. Seeger ’52 Center for Hellenic Studies) και το UCLA – University of California Los Angeles (Stavros Niarchos Foundation Center for the Study of Hellenic Culture).

Μέσα από αντίστοιχες διαδικασίες υποβολής και αξιολόγησης προτάσεων και με κοινά κριτήρια που έχουν συμφωνηθεί, ο κάθε ένας από τους τέσσερις φορείς επιλέγει από δύο (1+1) ερευνητές ανά ακαδημαϊκό έτος – δηλαδή από έναν για κάθε περίοδο φιλοξενίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα φιλοξενιών εργασίας στην Οικία Leigh Fermor και την υποβολή αιτήσεων, πατήστε εδώ.

Προθεσμία υποβολής: Τα απαιτούμενα αρχεία και η αίτηση θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στο Μουσείο Μπενάκη έως τις 18 Δεκεμβρίου 2023.