Η diadrasis σε συνεργασία με τον Δήμο Κέας και με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ, στο πλαίσιο του έργου «ΣυμβαδίΖουμε: συνεργασία πολιτών και επαγγελματιών για την προστασία των μνημείων από την κλιματική αλλαγή», που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, διοργανώνει από τις 10 έως τις 17 Απριλίου σειρά δράσεων σε διάφορα σημεία της Κέας.

Οι δράσεις θα δώσουν την ευκαιρία στους ίδιους τους πολίτες, μέσα από την εκπαίδευση, το διάλογο και τη συνεργασία με επαγγελματίες του πολιτισμού, να φροντίσουν και να προστατέψουν τα μνημεία του τόπου τους.

Ειδικότερα, την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 και ώρα: 17:30, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Κορησσίας, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο προληπτικής συντήρησης σε συλλόγους. Μετά το τέλος του σεμιναρίου θα γίνει μια σύντομη διαβούλευση μεταξύ πολιτών, δημοτικής αρχής και εκπροσώπων του ΥΠΠΟΑ με σκοπό την επιλογή του σημείου της εθελοντικής δράσης προληπτικής συντήρησης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου 2022. Επίσης, από τη Δευτέρα 11 έως την Παρασκευή 15 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά δημοτικού.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.diadrasis.org/el/research/simvadizoume