Την ευκαιρία να «γνωρίσουν» την Αρχαία Φαλάσαρνα θα έχουν μαθητές απο το 7ο Γυμνάσιο Χανίων που θα συμμετέχουν σε διήμερη εκπαιδευτική δράση που διοργανώνουν, την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Απριλίου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, το 7ο Γυμνάσιο και το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών Χανίων.

Τη δράση με τίτλο «Αρχαία Φαλάσαρνα, από τη δημιουργία των πετρωμάτων της έως σήμερα», στηρίζουν η αντιπεριφέρεια Χανίων, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι δήμοι Χανίων και Κισσάμου καθώς και ο πολιτιστικός σύλλογος Πλατάνου «Η Ενότητα».

Στο πλάισιο του διημέρου, την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022, θα πραγματοποιηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Φαλάσαρνας τα εξής υπαίθρια εργαστήρια: Εργαστήριο αρχαιολογίας, εργαστήριο παλαιοντολογίας, εργαστήριο σεισμικών κυμάτων, εργαστήριο βιοποικιλότητας, εργαστήριο γεωλογίας καθώς και ομαδικό εργαστήριο.

Την Παρασκευή 8 Απριλίου στο θέατρο του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας στα Χανιά, απο τις δέκα το πρωί εως τη μία μετά το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση για τα υπαίθρια εργαστήρια.

Στην εκπαιδευτική δράση έχουν προσκληθεί εκτός απο το 7ο Γυμνάσιο και άλλα σχολεία του νομού Χανίων.