Μετά από δύο πολύ επιτυχημένους κύκλους μαθημάτων αφιερωμένων στην ευρωπαϊκή τέχνη του 19ου και του 20ού αιώνα, ξεκινά τον Δεκέμβριο σε έναν ξεχωριστό χώρο, την οικία Τέλλογλου, στην πλατεία Αριστοτέλους, ο νέος κύκλος μαθημάτων ιστορίας τέχνης με αναφορά στη νεοελληνική τέχνη, που διατρέχει τον 19ο και τον 20ό αιώνα.

Τα δίωρα αυτά μαθήματα με τη μορφή διαλέξεων σε ανοιχτή συζήτηση, απευθύνονται σε όσους και όσες επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα την Ελληνική τέχνη, τις επιρροές της και τους βασικούς εκπροσώπους της κατά τη διάρκεια του 19ου και του 20ού αιώνα.

Ο κύκλος αποτελείται από δέκα δίωρες συναντήσεις κατά τη διάρκεια των οποίων, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έρθουν σε επαφή με το ιστορικό πλαίσιο και τις συνθήκες υπό τις οποίες διαμορφώνεται η καλλιτεχνική έκφραση του κάθε αιώνα. Ταυτόχρονα, θα εξοικειωθούν με τα καλλιτεχνικά ευρωπαϊκά ρεύματά που επηρέασαν την παραγωγή έργων τέχνης στις διαφορετικές σχολές που αναπτύχθηκαν στον Ελλαδικό χώρο και, φυσικά, θα γνωρίσουν έργα-ορόσημα από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες στην Ελληνική ζωγραφική, όπως τους εκπροσώπους της Επτανησιακής Σχολής, της Σχολής του Μονάχου (Βρυζάκης, Λύτρας, Γύζης, Ιακωβίδης, Τσόκος, Βολανάκης κ.ά.) αλλά και έργα των Τσαρούχη, Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Εγγονόπουλου κ.ά. που όρισαν την πορεία της Ελληνικής ζωγραφικής τον 20ό αιώνα.

Το μάθημα απευθύνεται σε όλους, με μοναδική κοινή αφετηρία το ενδιαφέρον και τη διάθεση για εξερεύνηση της τέχνης της Ελλάδας πριν από την περίοδο του Μεσοπολέμου.

Πληροφορίες

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, 18.30-20.30, στην Οικία Τέλλογλου (Πλ. Αριστοτέλους 2, 4ος όροφος).

Κόστος: 100€.

Διάρκεια εγγραφών έως τις 13 Δεκεμβρίου 2021.

Πληροφορίες, εγγραφές και κρατήσεις θέσεων: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων: 2310 991614 και στο education@teloglion.gr (Τρίτη-Παρασκευή 09.00-14.00) ή στην Υποδοχή του Τελλογλείου Ιδρύματος, 2310-247111 και στο info@teloglion.gr (Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 09.00-14.00, Τετάρτη 09.00-14.00 & 17.00-19.00, Σάββατο και Κυριακή 10.00-18.00, Δευτέρα κλειστά).

*Ο ελάχιστος αριθμός ατόμων ορίζεται στα 8 και ο μέγιστος στα 15. Δεδομένων των συνθηκών για την αντιμετώπιση του Covid-19 και λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Για τη συμμετοχή απαιτείται δήλωση συμμετοχής και α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή β) πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν, μαζί με αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω.

Οι ανήλικοι επισκέπτες από 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) – ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στον χώρο.