Έκθεση αντικειμένων που ανασύρθηκαν από το ναυάγιο της ανατιναχθείσας από τον Κανάρη ναυαρχίδας του Καρά Αλή, έξω από το λιμάνι της Χίου, φιλοξενεί το Ναυτικό Μουσείο Χίου. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, ενώ, όπως τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος, για πρώτη φορά τα ευρήματα του ναυαγίου της ναυαρχίδας έρχονται στο νησί.

Στην αναγκαιότητα της συνέχισης των ερευνών έξω από το λιμάνι της Χίου για να προκύψουν περισσότερα ιστορικά στοιχεία για το ναυάγιο, αναφέρεται σε δηλώσεις του και ο αρχαιολόγος της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Δημήτρης Κουρκουμέλης, με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης.

«Στις αρχές του 19ου αιώνα», υποστήριξε, «δεν υπάρχει κάποιο άλλο περιστατικό που να συνέβη έξω από το λιμάνι της Χίου πέρα από την πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας από τον Κωνσταντίνο Κανάρη». Και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση το ναυάγιο έχει υποστεί σημαντικές φθορές από την πρώτη έρευνα που έγινε το 1988 σε σχέση με την εικόνα του ναυαγίου το 2005, οπότε και υπάρχει η τελευταία του καταγραφή από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Η έκθεση στο Ναυτικό Μουσείο της Χίου θα διαρκέσει για έναν χρόνο και εκτός των άλλων περιλαμβάνει και προσωπικά αντικείμενα του πυρπολητή Κωνσταντίνου Κανάρη.