Ένα ψηφιακό λεύκωμα αφιερωμένο στη Νικόπολη και τα μνημεία της δημιούργησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, συμμετέχοντας στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2020, με θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση: διά βίου μάθηση».

Στο λεύκωμα Με το βλέμμα στη Νικόπολη, γίνεται μία προσπάθεια οργάνωσης και παρουσίασης ενός πλούσιου σε όγκο και σε μορφή (φωτογραφίες, έργα ζωγραφικής, δημοσιεύματα στον τύπο, σχέδια, ποιήματα, ντοκιμαντέρ) υλικού, που απέστειλαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκλησή της, το ευρύ κοινό και επίσημοι φορείς της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας.

Περισσότερες από 120 εικόνες, που καλύπτουν χρονικά μία μεγάλη χρονική περίοδο από το 1780 έως και σήμερα, αφηγούνται μικρές «ιστορίες» για τα μνημεία της Νικόπολης αλλά και την πόλη της Πρέβεζας.

Το λεύκωμα είναι διαθέσιμο εδώ.

Τέλος η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας ενημερώνει το κοινό ότι η πρόσκλησή της για αποστολή σχετικού υλικού παραμένει ανοιχτή (e-mail: amnicopolis@gmail.com). Στόχος της Εφορείας είναι η δημιουργία ενός ψηφιακού αρχείου για τη Νικόπολη προσβάσιμου σε όλους και η οργάνωση -όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν- μιας περιοδικής έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης.

Η πρόσκληση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας