Το Επιγραφικό Μουσείο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, η οποία υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990 και εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, ανακοινώνει την προετοιμασία περιοδικής έκθεσης παλαιών φωτογραφιών για την οδό Τοσίτσα στα Εξάρχεια Αθηνών, όπου βρίσκεται το Μουσείο, και την ευρύτερη περιοχή.

Καλούνται όσοι έχουν παλαιές φωτογραφίες της περιοχής να τις προσκομίσουν στο Επιγραφικό Μουσείο για τον εμπλουτισμό της έκθεσης. Οι φωτογραφίες επί τόπου θα ψηφιοποιηθούν και θα επιστραφούν αμέσως στους ιδιοκτήτες τους.

Παράλληλα, όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ομάδα εργασίας οργάνωσης της φωτογραφικής αυτής έκθεσης.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές της έκθεσης: «Η δράση αυτή φιλοδοξεί στην ανάπτυξη της σύνδεσης του Μουσείου με τους ηλικιωμένους κατοίκους της περιοχής και στην αξιοποίηση του κεφαλαίου της γνώσης που φέρουν. Οι ηλικιωμένοι, μάρτυρες της εξέλιξης της ιστορίας της οδού Τοσίτσα, καλούνται να συμμετέχουν ενεργά στην τεκμηρίωσή της και να την εμπλουτίσουν με τα βιώματα και τα τεκμήρια του παρελθόντος που διαθέτουν. Οι μνήμες τους αποκτούν αξία και η κατάθεσή τους αναδεικνύει λιγότερο γνωστές πτυχές της ιστορίας της περιοχής».

Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στην ομάδα εργασίας της φωτογραφικής έκθεσης ή αν απλά θέλετε να συμβάλετε με υλικό, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 210 8232950 ή να στείλετε email με τα στοιχεία σας στο ema@culture.gr.