Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια της Μιράντας Μπαφάλη απέστειλε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού:

«Η οικογένεια του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και ιδιαιτέρως το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων σήμερα θρηνούν. Έχασαν μία σπουδαία υπάλληλο, μία άριστη επαγγελματία, έναν εξαίρετο και σπάνιο άνθρωπο. Η Μιράντα Μπαφάλη, επικεφαλής του γραφείου Τύπου εργάστηκε δίπλα μας για 40 χρόνια.

»Στην εμπειρία της, τις γνώσεις, το ήθος, την εργατικότητά, την ανιδιοτέλεια, την υπευθυνότητα, την καθαρή ματιά, την άψογη κρίση της στηρίχθηκε για δεκαετίες η επικοινωνία του Υπουργείου.

»Δυναμική και αγωνίστρια, η Μιράντα δεν κατέθετε ποτέ τα όπλα. Eργάστηκε με εντιμότητα και αφοσίωση δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό, συνεργαζόμενη με όλους τους Υπουργούς Πολιτισμού. Η δική της αγάπη όμως ήταν το Γραφείο Τύπου και Δημόσιων Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού.

»Ιδιαιτέρως αγαπητή, πάντοτε αξιοπρεπής, η Μιράντα ήταν εδώ για όλα και για όλους,  έδινε λύσεις, δεν υπολόγιζε ωράρια, ήξερε πώς να χειριστεί την κάθε κατάσταση. Ήταν εδώ στις χαρές και τις λύπες. Κυρίως στα δύσκολα.

»Γιατί η Μιράντα υπήρξε, πάνω απ’ όλα, άνθρωπος της προσφοράς. Νοιαζόταν και φρόντιζε για όλους. Με διάθεση αυτοθυσίας πολλές φορές, με πείσμα αλλά με απέραντη καλοσύνη κι αγάπη.

»Η πολιτική ηγεσία και οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού την αποχαιρετούν κι εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη για αυτή την απώλεια. Το κόστος της κηδείας θα καλυφθεί από το Υπουργείο».