Κύκλο 10 σεμιναριακών συναντήσεων με θέμα «Ιστορία της κεραμεικής στον ελληνικό χώρο» διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών από τις 4 Φεβρουαρίου έως τις 15 Απριλίου 2019. Ειδικοί αρχαιολόγοι θα αναλύσουν όψεις της ιστορίας της κεραμεικής από την Προϊστορική περίοδο μέχρι τη σύγχρονη εποχή.

Συμμετέχουν οι: Γιάννης Παπαδάτος (Αρχαιολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ), Ελευθέριος Πλάτων (Αρχαιολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ), Ευρυδίκη Κεφαλίδου (Αρχαιολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ), Δημήτρης Γρηγορόπουλος (δρ αρχαιολόγος, επιστημονικός συνεργάτης του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών), Πλάτων Πετρίδης (Αρχαιολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ), Ναταλία Πούλου-Παπαδημητρίου (Αρχαιολόγος, Καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας, ΑΠΘ), Αναστασία Γιαγκάκη (Αρχαιολόγος, Κύρια Ερευνήτρια, Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών / ΕΙΕ), Μίνα Μωραΐτου (Αρχαιολόγος, Επιμελήτρια του Μουσείου Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης), Νίκος Λιάρος (Αρχαιολόγος-Κεραμίστας, Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ΥΠΠΟΑ) και Βέρα Σιατερλή (κεραμίστρια).

Τα σεμινάρια, που απευθύνονται σε φοιτητές, σπουδαστές, εικαστικούς και φιλότεχνους, θα γίνουν στην Αίθουσα «ΤΟΛ» του Κέντρου Ελληνικής Κεραμεικής στο Μαρούσι. Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται καθημερινά στα γραφεία του Κέντρου 9:00-21:00, Λεωφ. Κηφισίας 207, στο Μαρούσι, στα τηλέφωνα 210 6144430 και 210 8025332 και στο e-mail: unioncer@gmail.com, καθώς και πριν από την έναρξη του κάθε σεμιναριακού μαθήματος. Όποιος χρειαστεί βεβαίωση για τη συμμετοχή του στα σεμινάρια θα πρέπει να το δηλώσει από την αρχή με τη δήλωση συμμετοχής. Τα πιστοποιητικά θα παραδοθούν με το πέρας του όλου κύκλου των σεμιναρίων.

Τα σεμινάρια είναι ωριαία και θα γίνονται τα απογεύματα Δευτέρας ή Τετάρτης σύμφωνα με το πρόγραμμα. Το κόστος συμμετοχής είναι πέντε ευρώ για κάθε σεμιναριακό μάθημα επιλογής. Για τον συνολικό κύκλο των σεμιναρίων το κόστος διαμορφώνεται στα τριάντα ευρώ. Για φοιτητές και μαθητές το κόστος ανέρχεται στα δύο ευρώ ανα σεμιναριακό μάθημα.

Πρόγραμμα και αίτηση συμμετοχής