Οι κάτοικοι των Ιωαννίνων ή όσοι βρεθούν στην πόλη ή την ευρύτερη περιοχή αυτό το διάστημα έχουν μια ιδιαίτερη ευκαιρία: Να γνωρίσουν από κοντά τους εταίρους του έργου PLUGGY και τις δυνατότητες που προσφέρει η εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας αλλά και η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που αναπτύσσουν για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς με την ενεργή συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών.
Η εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας του ευρωπαϊκού έργου Pluggy είναι διαθέσιμη στους επισκέπτες του Μουσείου Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) για δοκιμές και αξιολόγηση από τις 18 μέχρι τις 27 Ιουλίου 2018. Οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα καινοτόμα εργαλεία της πλατφόρμας και να γίνουν οι ίδιοι «αφηγητές» σε καθημερινές ιστορίες πολιτιστικής κληρονομιάς. Να μοιραστούν τις ιστορίες τους με φίλους, επισκέπτες, επαγγελματίες και το ευρύ κοινό μετατρέποντάς τες σε πολιτιστικές εμπειρίες που θα απασχολήσουν όλη την Ευρώπη.
Το Μουσείο Αργυροτεχνίας, που βρίσκεται στο κάστρο των Ιωαννίνων, προβάλλει την τεχνολογία της αργυροχοΐας που άκμασε στην ευρύτερη περιοχή αναδεικνύοντας τον πολιτισμό της Ηπείρου. Το Μουσείο ανήκει στο Δίκτυο Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), ενός εκ των 9 εταίρων του έργου. Στις δοκιμές της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης PLUGGY θα συμμετάσχουν εκτός από το ΠΙΟΠ, ο συντονιστής του έργου και υπεύθυνος για τη δημιουργία του συγγραφικού εργαλείου, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ), το Πανεπιστήμιο της Μάλαγας, και το Imperial College του Λονδίνου. Tις δοκιμές στα Ιωάννινα θα υποστηρίξει σε τεχνικό επίπεδο και το Πολυτεχνείο του Košice στη Σλοβακία, με απομακρυσμένη πρόσβαση.
Η διαδικασία για κάθε ενδιαφερόμενο είναι απλή: Οι υπεύθυνοι της εφαρμογής θα υποδέχονται τους επισκέπτες στο Μουσείο κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του για να τους ξεναγήσουν στις λειτουργίες της πλατφόρμας PLUGGY και ειδικότερα στη χρήση της εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας. Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή στις παρατηρήσεις, τις ιδέες και τα σχόλια των χρηστών.
Περισσότερα για το PLUGGY μπορείτε να διαβάσετε εδώ.