Ημερίδα αφιερωμένη σε αρχειακά τεκμήρια εμβληματικών μορφών της Ελληνικής Αρχαιολογίας διοργανώνει το Τμήμα Διαχείρισης Ιστορικού Αρχείου Αρχαιοτήτων και Αναστηλώσεων την Παρασκευή 29 Ιουνίου, στις 09.30, στο αμφιθέατρο του κτηρίου όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών, στη συμβολή των οδών Ασωμάτων 33 και Ψαρομηλίγκου 21 (Θησείο).

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα προσωπικά αρχεία των αρχαιολόγων Ευαγγελίας Πρωτονοταρίου-Δεϊλάκη και Ηούς Ζερβουδάκη, που αποκτήθηκαν πρόσφατα από το Ιστορικό Αρχείο Αρχαιοτήτων και Αναστηλώσεων, καθώς και το Αρχείο του Απόστολου Σ. Αρβανιτόπουλου, που παραχωρήθηκε ευγενώς από την Ελληνική Επιγραφική Εταιρεία.

Με τη διοργάνωση της ημερίδας επιδιώκεται, μέσα από την αξιοποίηση των προσωπικών και υπηρεσιακών αρχειακών τεκμηρίων (έγγραφα, σημειώματα, φωτογραφίες, σχέδια κ.ά.) των τιμωμένων αρχαιολόγων, να αναδειχθούν άγνωστες πτυχές και όψεις του προσωπικού και υπηρεσιακού τους βίου, αλλά και γεγονότα που καθόρισαν την πορεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας  μέσα στο χρόνο.

Το πρόγραμμα της ημερίδας