Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για παιδιά 2-5 ετών έχει προγραμματίσει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 11:30-13:00, τα παιδιά ηλικίας 2-3,5 ετών μπορούν να λάβουν μέρος σε εργαστήριο με τίτλο «Γιαγιάδες και παππούδες σε δράση. Γιατί οι γάτες χουχουλιάζουν κοντά στη φωτιά; Ένας κόσμος τόσο δα μικρός…», με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και την αναπτυξιακή ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου.

Στο χριστουγεννιάτικο αυτό εργαστήρι, κάθε παιδί θα πάρει τον παππού ή τη γιαγιά από το χέρι και θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους από μια ζούγκλα γεμάτη ζώα για να καταλήξουν σε ένα δωμάτιο στολισμένο χριστουγεννιάτικα, κοντά σε ένα τζάκι που καίει. Στη συνέχεια, παππούδες, γιαγιάδες και παιδιά θα πάρουν ένα μικρό κουτάκι στα χέρια τους για να χωρέσουν μέσα τη δική τους ιστορία, το δικό τους μικρόκοσμο.

Όλα αυτά, μαγειρεύοντας και παίζοντας όλοι μαζί με ένα εύπλαστο υλικό, τη ζαχαρόπαστα! Θα ανακατέψουν τα υλικά στις λεκάνες, θα ζυμώσουν, θα  πλάσουν, θα ζουλήξουν, θα κόψουν και θα δημιουργήσουν πολύ μικρές φιγούρες για να χωρέσουν στο μικρόκοσμό τους. Στο τέλος θα δώσουν στο κουτάκι τους χριστουγεννιάτικα χρώματα και αρώματα.

Τα παιδιά αυτής της ηλικίας αντιδρούν ενστικτωδώς στη μαλακή και εύπλαστη φύση των υλικών της ζαχαροπλαστικής. Θέλουν να τα ζουλήξουν να τα πλάσουν, να τους κάνουν τρύπες και να παρατηρούν πώς αντιδρά κάθε φορά η επιφάνεια τους.  Οι παππούδες και οι γιαγιάδες θα ανακαλύψουν τη χαρά της δημιουργίας με ζαχαρόπαστα!

Για το εργαστήριο είναι απαραίτητη η παρουσία ενήλικα. Εισιτήριο:€15. Φίλοι ΜΚΤ: €12 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο). Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €12.

Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016, και ώρα 11:30-13:00, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο με τίτλο «Ένα κουτί γεμάτο δώρα! Fluxus* Box. Με τη βοήθεια των παππούδων και των γιαγιάδων!», για παιδιά ηλικίας 4-5 ετών, με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και  την αναπτυξιακή ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου

Είναι Χριστούγεννα! Το σπίτι γεμίζει με κουτιά που κρύβουν δώρα. Στο χριστουγεννιάτικο εργαστήρι του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης υπάρχει ένα κουτί γεμάτο μαγικά και θαυμαστά πράγματα! Τι κρύβει μέσα, θα το αποκαλύψει το παραμύθι του κοριτσιού που τα έβαλε με τον κυρ-Βοριά!

Στη συνέχεια τα παιδιά θα ανοίξουν το δικό τους κουτί, εμπνευσμένο από το κίνημα Fluxus, και θα βάλουν μέσα τα δικά τους αγαπημένα αντικείμενα που θα φτιάξουν με ανακυκλώσιμα και άλλα υλικά. Κουτιά, ρολά, φτερά, καθαριστές πίπας, pon-pon, ξύλα, κόλλες, ταινίες και άλλα υλικά θα γίνουν τα μέσα δημιουργίας των παιδιών. Εικόνες από έργα του κινήματος θα αποτελέσουν έμπνευση και θα κινητοποιήσουν την πειραματική διάθεση των συμμετεχόντων.

Τα παιδιά μπορούν να φέρουν μαζί τους το αγαπημένο τους cd για να το βάλουν μαζί με τους άλλους θησαυρούς. Στο τέλος, παππούδες, γιαγιάδες και παιδιά θα φτιάξουν από κοινού ένα αγαπημένο τους αντικείμενο.

Τα παιδιά πρέπει να φοράνε άνετα και πρόχειρα ρούχα! Εισιτήριο: €10. Φίλοι ΜΚΤ: €7 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο). Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €7.

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210 7294220, Δευτέρα–Παρασκευή: 10:00-13:00, www.cycladic.gr