Mια προσπάθεια δραστηριοποίησης της Ελληνικής Ομάδας Πανεπιστημιακών Μουσείων και Συλλογών UMAC ξεκινά και πάλι το Ελληνικό Τμήμα του ICOM. Στην Ομάδα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι εργάζονται σε ελληνικά Πανεπιστημιακά Μουσεία και Συλλογές ή σχετίζονται με κάποιο τρόπο με αυτά ή εκπροσωπούν κάποιο από αυτά. Μπορούν να συμμετάσχουν άτομα που είναι μέλη του ICOM, αλλά και μη μέλη.

Στόχος της ομάδας είναι να διερευνήσει την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά Πανεπιστημιακά Μουσεία και Συλλογές και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να συμβάλει στην ανταλλαγή καλών πρακτικών σε αυτά και να αυξήσει το ενδιαφέρον των Πανεπιστημίων προς αυτά συμβάλλοντας έτσι στην ορατότητά τους και τη σύνδεσή τους με τις τοπικές κοινωνίες.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να προσέλθουν στην πρώτη συνάντηση που θα γίνει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, στις 18.00, στα γραφεία του Ελληνικού Τμήματος του ICOM (Αγ. Ασωμάτων 15, Θησείο, Αθήνα).

Δήλωση πρόθεσης συμμετοχής στα email: stmuseum@upatras.gr και icom@otenet.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Πένυ Θεολόγη-Γκούτη (Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, τηλ.: 2610 969973 και 6974776826, email: stmuseum@upatras.gr).