To Open House, ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής, γιορτάζει φέτος τα πέντε του χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Στο Open House Thessaloniki 2015 συμμετείχαν 344 εθελοντές, ενώ στα 75 κτίρια που συμμετείχαν στο κυρίως πρόγραμμα και στις παράλληλες δράσεις σημειώθηκαν περίπου 31.000 επισκέψεις.

Στο φετινό ανανεωμένο πρόγραμμα του OPEN HOUSE Thessaloniki, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Νοεμβρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε 83 κτίρια από 450 εθελοντές. Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα έχει διευρυνθεί με ένα σύνολο παράλληλων δράσεων, με στόχο να απευθυνθεί σε ακόμα ευρύτερο κοινό.

Από τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει το Made in Thessaloniki, το οποίο περιλαμβάνει ξεναγήσεις σε χώρους όπου δραστηριοποιούνται άνθρωποι που συγκροτούν τη δημιουργική και παραγωγική κοινότητα της Θεσσαλονίκης. Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Open School το οποίο αφορά οργανωμένες ξεναγήσεις σε συγκεκριμένα κτίρια και απευθύνεται σε ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος, όπως τμήματα μαθητών και σπουδαστών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την αρχιτεκτονική της πόλης μέσω οργανωμένων ποδηλατικών ξεναγήσεων (Open Bike), να συμμετάσχουν στον καθιερωμένο διαγωνισμό φωτογραφίας στο instagram (Open Photo) και τέλος, στο Time to Close Party, να γιορτάσουν τη λήξη των μαραθώνιων ξεναγήσεων.

Από την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου το γυάλινο περίπτερο στην πλατεία Αριστοτέλους θα λειτουργεί ως ενημερωτικό περίπτερο της εκδήλωσης (Open Box). Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.