Η μουσική έπαιζε σημαντικό ρόλο στη ζωή των αρχαίων Ελλήνων. Οι ήχοι των μουσικών οργάνων και τα τραγούδια συνοδεύουν τις θεατρικές παραστάσεις, τις θρησκευτικές τελετές, τους γάμους, τα συμπόσια, τη μάχη, την άθληση, τις αγροτικές εργασίες ακόμα και τον θάνατο. Η λύρα και αυλός είναι τα πιο σημαντικά μουσικά όργανα των αρχαίων, ενώ δεν λείπουν και τα κρουστά όπως το τύμπανο και τα κρόταλα.
Άραγε ποιος θεός κατασκεύασε τη λύρα; Τι σχέση έχει η Μέδουσα με τον αυλό; Ποια ήταν η Σύριγγα πριν γίνει μουσικό όργανο;
Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας προσκαλεί τους μικρούς της φίλους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών για να ακούσουν τους μύθους των μουσικών οργάνων, να ανακαλύψουν τα μουσικά όργανα και τους μουσικούς που κρύβονται στο Μουσείο και να κατασκευάσουν το δικό τους μουσικό όργανο.
Πληροφορίες
Ημερομηνία διεξαγωγής: 21 Φεβρουαρίου 2016. Ώρες διεξαγωγής: 11:00-12:30
Η δράση απευθύνεται σε παιδιά 5-10 χρονών.
Υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης του προγράμματος: Αλεξία Μπαρδάκη, εκπαιδευτικός-μουσειοπαιδαγωγός.
Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν στα παιδιά και σε έναν συνοδό τους. Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016. Τηλ. επικοινωνίας: 2610275070 και ώρες 9:00-13:00.