«Η Λευκωσία στα χρόνια της Αγγλοκρατίας» είναι το θέμα του δεύτερου κύκλου ειδικών ξεναγήσεων στις μόνιμες συλλογές του που πραγματοποιεί το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας. Πρόκειται για ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, με μνήμες που είναι ακόμη νωπές. Τα ιστορικά αντικείμενα των συλλογών του Μουσείου μαρτυρούν γεγονότα και αλλαγές σε μια εποχή ραγδαίων εξελίξεων, στα χρόνια 1878-1960.

Η Λευκωσία μεταμορφώνεται, από τη γραφική και «ξεχασμένη» πολίχνη της τελευταίας Περιόδου της Οθωμανικής Διοίκησης σε μια ζωηρή εκσυγχρονισμένη πόλη. Η νέα αυτή κινητικότητα εκφράζεται με ανάπτυξη και αλλαγές στον διοικητικό, τεχνολογικό, οικονομικό και κοινωνικό τομέα, που επηρεάζουν τη μορφή και τον χαρακτήρα της πόλης, αλλά και τον τρόπο ζωής των κατοίκων της στο σύνολο τους.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016, και ώρα 7:00, στην ελληνική γλώσσα και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, και ώρα 17:00 στην αγγλική γλώσσα. Ξεναγεί η Μαρία Πατσαλοσαββή, Έφορος του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου  Λευκωσίας.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 22661475 / info@leventismuseum.org.cy

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων.