Την ιστορία των Θεσπιών και το ανασκαφικό έργο της θέλει να γνωστοποιήσει στο κοινό η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας μέσα από την έκθεση «Αρχαίες Θεσπιές: μια ιστορία Θεών και Ανθρώπων» που θα παρουσιαστεί στο Χώρο Ενημέρωσης και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Αρχαιολογικής Συλλογής Θεσπιών, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016.

Η έκθεση περιλαμβάνει πλούσιο ενημερωτικό, εποπτικό και εκπαιδευτικό υλικό με θεματική εμπνευσμένη από τα ευρήματα του υποέργου «Ανασκαφική Έρευνα Κλασικών Αρχαιοτήτων» κατά τη διάρκεια του έργου «Κατασκευή Οδού Καναβάρη-Διασταύρωση Θεσπιών-Δομβραίνα (Κορύνη)-Θίσβη-Πρόδρομος (με παράκαμψη Δομβραίνας)», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, στο Ε.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας-Θεσσαλίας-Ηπείρου 2007-2013.

Παράλληλα στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του Παλαιού Δημαρχείου Θεσπιών θα παρουσιαστεί λεύκωμα με τίτλο «Αρχαίες Θεσπιές» για τα ευρήματα των ανασκαφών.

Πρόγραμμα παρουσίασης

18:00-19.00: Παλαιό Δημαρχείο Θεσπιών – Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων ιατρού Βασιλείου Κάπρου.

— Προβολή ταινίας μικρής διάρκειας από την ανασκαφή, τη συντήρηση και προστασία των αρχαίων ευρημάτων.

— «Ανασκαφή, Μελέτη και Ανάδειξη των αρχαιοτήτων που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο του έργου Οδού Καναβάρη», Αλεξάνδρα Χαραμή (Προϊσταμένη ΕΦΑ Βοιωτίας).

— Παρουσίαση του λευκώματος «Αρχαίες Θεσπιές» από τη Δήμητρα Οικονόμου (Αρχαιολόγος ΕΦΑ Βοιωτίας).

— Παίζοντας και μαθαίνοντας  με «Το Χωμάτινο Βιβλίο των Θεσπιών», από την Αθηνά Παπαδάκη (Αρχαιολόγος ΕΦΑ Βοιωτίας).

19:15-20:30: Χώρος Ενημέρωσης και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Αρχαιολογικής Συλλογής Θεσπιών

— Επίσκεψη στην έκθεση «Αρχαίες Θεσπιές: μια ιστορία Θεών και Ανθρώπων». Γνωριμία με το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος «Το Χωμάτινο Βιβλίο των Θεσπιών».