Ενημερωτική συνάντηση 150 επιστημόνων από όλο τον κόσμο θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στο Καψάλι Κυθήρων σύμφωνα με ανάρτηση στο visitkythera.gr. Το θέμα της συνάντησης αφορά τις προσπάθειες εντοπισμού νέων ευρημάτων στην περιοχή του Ναυαγίου των Αντικυθήρων με τα πλέον σύγχρονα μέσα και μεθόδους και η συνάντηση θα γίνει με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων εκτός των συνέδρων.

Σύμφωνα, πάλι με ανάρτηση στο visitkythera.gr, στα Αντικύθηρα θα μεταβεί και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014, για να επισκεφθεί το χώρο του ναυαγίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο πλαίσιο της έρευνας «Επιστροφή στα Αντικύθηρα» που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι επιστήμονες δεν θα εστιάσουν μόνο στα ευρήματα που βρίσκονται στην επιφάνεια του βυθού στην περιοχή του ναυαγίου, αλλά θα πραγματοποιήσουν και ανασκαφή στον πυθμένα με τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο και κυρίως σε βαθιά ύδατα.

Η ενάλια ανασκαφή πραγματοποιείται από διεθνή ομάδα επιστημόνων υπό τη διεύθυνση της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με Προϊσταμένη τη δρα Αγγελική Γ. Σίμωσι, και με την τεχνογνωσία του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole της Μασαχουσέτης. Τους επιστήμονες θα συνδράμουν και Βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού.