Τον μεγαλύτερο και παλαιότερο χαυλιόδοντα που βρέθηκε στο χώρο της Θεσσαλίας θα φιλοξενήσει στην έκθεσή του το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου. Το συγκεκριμένο εύρημα εκτίθεται στο κοινό για πρώτη φορά. Ο χαυλιόδοντας βρέθηκε στην περιοχή του αργιλωρυχείου της ΑΓΕΤ Ηρακλής στο Σέσκλο Μαγνησίας και ανήκει στο είδος Mammuthus meridionalis, που αποτελεί πρόγονο του γνωστού τριχωτού μαμούθ (Mammuthus primigenius). Η ηλικία του υπολογίζεται περίπου στα 2 εκατομμύρια χρόνια και βρέθηκε μαζί με άλλα απολιθώματα από ζώα όπως άλογο, καμηλοπάρδαλη, γαζέλα, αρκούδα, ρινόκερος, ύαινα, μαχαιρόδοντας και λύκος. Το εντυπωσιακό αυτό απολίθωμα, καθώς και άλλα ευρήματα από την περιοχή του Σέσκλου θα φιλοξενηθούν προσωρινά στην έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου κατόπιν προσφοράς του Μουσείου Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από αυτό το Σαββατοκύριακο μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα απολιθώματα των ζώων που έζησαν στην περιοχή του Βόλου πριν από εκατομμύρια χρόνια, ενώ παράλληλα ειδικοί επιστήμονες θα ενημερώνουν για τις διαδικασίες απολίθωσης των ζώων.
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου είναι ανοικτό από Τρίτη μέχρι και Σάββατο 10:00-14:00, ενώ την Κυριακή από 11:00 έως 14:00. Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μουσείου ή στο τηλέφωνο της γραμματείας 24210 36555.