Εκδηλώσεις με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων έχει προγραμματίσει το Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία για την Κυριακή 15 Ιουνίου και την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014.

Την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014, από τις 11:00 έως τις 13:00, το Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών σε συνεργασία με το Νομισματικό Μουσείο και το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Περιηγηθείτε στα χρόνια του Όθωνα μέσα από τις συλλογές των τριών μουσείων».

Η περίοδος του Όθωνα, η πολιτική του και η πόλη της Αθήνας ζωντανεύουν μέσα από επιλεγμένα αντικείμενα που θα παρουσιάζονται στα τρία γειτονικά Μουσεία από το επιστημονικό προσωπικό τους. Η είσοδος είναι ελεύθερη και δεν απαιτείται κράτηση θέσης.

Την Τετάρτη 18 Ιουνίου, το Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών θα παραμείνει ανοιχτό με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τις 09:00 έως τις 22:00.

Πιο αναλυτικά, από τις 09:00 έως τις 17:00 θα πραγματοποιούνται οργανωμένες ομαδικές ξεναγήσεις ανά μία ώρα (έναρξη τελευταίας ξενάγησης στις 17:00). Στις 18:00 θα γίνει παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα τον πίνακα του Ν. Γύζη: «Το Καρναβάλι στην Ελλάδα» και στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το «Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer» και τον «Σύνδεσμο Αναβάθμισης Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου Αθήνας».

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει εισαγωγική ομιλία του μουσικολόγου-κριτικού μουσικής κ. Κωνσταντίνου Π. Καράμπελα-Σγούρδα με θέμα: «Νέοι και Μουσική: Μέλλον και Προοπτικές».