Από το 1988, όταν οι Διδακτικές Συλλογές του Μουσείου Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του ΕΚΠΑ εγκαταστάθηκαν στο νέο κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής στην Πανεπιστημιόπολη, έως τα εγκαίνια του Μουσείου το 1994, σημαντικός αριθμός φοιτητών εργάστηκαν στο πλαίσιο σεμιναριακών μαθημάτων τους (και όχι μόνο) με την τότε υπεύθυνη της Διαχρονικής και Διαμεσογειακής Συλλογής Κεραμεικής, καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας Ν. Κούρου για την καταγραφή, τη μελέτη και την έκθεση των αντικειμένων αυτής.
Είκοσι χρόνια μετά, η ίδια Συλλογή γίνεται αφορμή επανένωσης μερικών από όλους εκείνους που εργάστηκαν για τις ανάγκες της. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 και ώρα 12.00, στο Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης (2ος όροφος Φιλοσοφικής Σχολής, Παν/πολη Ζωγράφου).
Σκοπός αυτής της συνάντησης που επανασυνδέει τρεις γενιές αρχαιολόγων, παλαιών και νέων φοιτητών, είναι να έλθουν ξανά τα αντικείμενα του Μουσείου «στο κέντρο της μάθησης μέσω της άμεσης και καθημερινής επαφής τους με τον φοιτητή» και παράλληλα να παρουσιαστεί το ιστορικό της συγκρότησης της Συλλογής, τα πρόσωπα και οι συγκυρίες που την επηρέασαν και να διατυπωθούν ιδέες ανανέωσής της. Τέλος, η δυνατότητα των φοιτητών να πάρουν στα χέρια τους όστρακα της Συλλογής θα τους επιτρέψει να δοκιμάσουν τον ενθουσιασμό που προκαλούσε σε φοιτητές και καθηγητές η συχνή επαφή τους με τα αρχαία αντικείμενα.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί με τη συμβολή των: Ν. Κούρου, ομότ. καθ. Κλασικής Αρχαιολογίας (α’ γενιάς), Λ. Πλάτωνα, αναπλ. καθ. Προϊστορικής Αρχαιολογίας (Υπεύθυνου Διαχρονικής και Διαμεσογειακής Συλλογής Κεραμεικής), Γ. Βαβουρανάκη, λέκτ. Προϊστορικού Αιγαίου: Θεωρητικής Αρχαιολογίας (β’ γενιάς), παλαιών φοιτητών Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας (β’ γενιάς) και σημερινών φοιτητών (γ’ γενιάς).