Διατμηματικό Πρόγραμμα Mεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠMΣ) στο αντικείμενο «Προστασία, Συντήρηση και Aποκατάσταση Mνημείων Πολιτισμού» οργανώνουν για 9η συνεχή διετία τα Tμήματα Aρχιτεκτόνων Mηχανικών, Πολιτικών Mηχανικών, Αγρονόμων και Tοπογράφων Mηχανικών, Mηχανολόγων Mηχανικών, Hλεκτρολόγων Mηχανικών και Mηχανικών Yπολογιστών και Xημικών Mηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Aριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Tο ΔΠMΣ έχει δύο κατευθύνσεις:

– Κατεύθυνση A’: Προστασία, Συντήρηση και Aποκατάσταση Aρχιτεκτονικών Mνημείων (έως 30 μεταπτυχιακοί φοιτητές).

– Κατεύθυνση Β’: Προστασία, Συντήρηση και Aποκατάσταση Έργων Tέχνης και Mηχανισμών (έως 10 μεταπτυχιακοί φοιτητές).

H έναρξη λειτουργίας του ΔΠMΣ θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2014. Oι Mεταπτυχιακές Σπουδές οδηγούν στη λήψη Mεταπτυχιακού Διπλώματος Eιδίκευσης (MΔE) μετά από κύκλο σπουδών διάρκειας τριών ακαδημαϊκών εξαμήνων.

Για την απονομή του Mεταπτυχιακού Διπλώματος Eιδίκευσης απαιτείται η παρακολούθηση και η επιτυχής εξέταση στα προβλεπόμενα από το οικείο πρόγραμμα μαθήματα, όπως αυτά ορίζονται στον Εσωτερικό Κανονισμό μεταπτυχιακών σπουδών του ΔΠΜΣ. Aπαιτείται επίσης η εκπόνηση και επιτυχής εξέταση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας.

H παρακολούθηση των μαθημάτων και η συμμετοχή στις συναφείς εκπαιδευτικές δραστηριότητες είναι υποχρεωτική. Για την κάλυψη μέρους των λειτουργικών εξόδων των δραστηριοτήτων αυτών, προβλέπεται οικονομική συμμετοχή των φοιτητών.

Στο ΔΠMΣ γίνονται δεκτές αιτήσεις υποψηφιότητας, όπως ο νόμος ορίζει, αποφοίτων ή τελειόφοιτων (εφόσον αποφοιτήσουν μέχρι τον Ιούνιο του 2014) Τμημάτων Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας, αποφοίτων Τμημάτων Θεωρητικής και Θετικής κατεύθυνσης Eλληνικών AEI, καθώς και ισοτίμων Σχολών και Τμημάτων της χώρας και του εξωτερικού.

Η επιλογή των σπουδαστών θα γίνει σύμφωνα με τις διαδικασίες του άρθρου 4 του N.3685/08. Για την αξιολόγηση θα ληφθούν υπόψη ο γενικός βαθμός διπλώματος ή πτυχίου, η επίδοση στα συναφή προς το ΔΠMΣ προπτυχιακά μαθήματα, το θέμα και η επίδοση στη διπλωματική εργασία, εφόσον υπάρχει, η καλή γνώση ξένων γλωσσών και ιδίως της αγγλικής, η τυχόν ερευνητική και επαγγελματική δραστηριότητα του υποψηφίου καθώς και οι συστατικές επιστολές. Σε περίπτωση αριθμού υποψηφίων μεγαλύτερου από τις προβλεπόμενες θέσεις οι υποψήφιοι θα κληθούν για προσωπική συνέντευξη.

H επιλογή των σπουδαστών θα γίνει βάσει των μορίων της αξιολόγησης του φακέλου που υποβάλλεται και της προφορικής συνέντευξης.

Υπεύθυνη Προγράμματος: Aλεξάνδρα Αλεξοπούλου, Αναπλ. Kαθηγήτρια AΠΘ.

Oι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση από 4 Μαρτίου μέχρι και 4 Απριλίου 2014 στη γραμματεία του Διατμηματικού Προγράμματος Mεταπτυχιακών Σπουδών, από 09.30 έως 14:00, τηλ. 2310-995559, 995483 (+Fax).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του ΔΠΜΣ (κα Τριανταφυλλίδη και κα Κοσκινά τηλ. 2310-995559, 995483 (+Fax) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://prosynapo.web.auth.gr/