Εργαστήριο εικαστικής έκφρασης για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών, με την εικαστικό – art therapist Νιόβη Σταυροπούλου διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 (11.00-13.00).

Πρόκειται για ένα εργαστήριο πηλού με τίτλο «Αρχαία νομίσματα… σύγχρονα ανάγλυφα». Τα παιδιά θα παρατηρήσουν αρχαία νομίσματα από τις συλλογές του μουσείου και την έκθεση του Καβάφη. Οι παραστάσεις τους, αν και έχουν ελάχιστο όγκο, δημιουργούν την αίσθηση του τρισδιάστατου. Τα μικροσκοπικά αυτά ανάγλυφα απεικόνιζαν θεούς που προστάτευαν μια πόλη και τα σύμβολά τους, κεφάλια βασιλέων και αυτοκρατόρων.

Στη συνέχεια τα παιδιά θα κατασκευάσουν τα δικά τους πήλινα ανάγλυφα προσθέτοντας και αφαιρώντας κομμάτια πηλού. Θα τα διακοσμήσουν με το πρόσωπό τους και τα αγαπημένα τους σύμβολα.

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 7294220 (Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00-13:00). Συμμετοχή: €12 (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο €10 το καθένα). Το πρόγραμμα απευθύνεται και σε αγγλόφωνα παιδιά (Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα).