Tι αποτέλεσμα είχε η ιδέα να δημιουργηθούν χειροποίητα βιβλία με τη συμβολή μερικών από τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες του 20ου αι. όπως ο Πικάσο ο Ματίς, ο Σαγκάλ, ο Μιρό και ο Μπονάλ;

Την ερώτηση αυτή μπορούν να απαντήσουν όσοι μικροί λάτρεις της τέχνης επιλέξουν να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική δράση «Μεγάλοι ζωγράφοι σε μεγάλα βιβλία» που διοργανώνεται από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο σε συνεργασία με το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη -Tériade (Μυτιλήνη) και τη Διεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ.

Το πρόγραμμα, που θα πραγματοποιηθεί στο ΒΧΜ στην Αθήνα την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 με ώρες έναρξης 10.00 και 12.00.(πρωί/μεσημέρι), εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Βιβλία καλλιτεχνών της συλλογής Tériade» και απευθύνεται σε παιδιά από 10 ετών.

Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν. Ο αριθμός των παιδιών που μπορούν να συμμετάσχουν στο κάθε πρόγραμμα είναι περιορισμένος γι’ αυτό είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 213 213 9507 (από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09:00 έως 15:00). Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.