Η έντονη βροχόπτωση που έπληξε την Αθήνα τον περασμένο Φεβρουάριο προκάλεσε μικρές κατολισθήσεις στη βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης και συγκεκριμένα στη βορειοδυτική γωνία, μεταξύ της Πύλης Μπελέ και της Κλεψύδρας. Ακολούθησε αυτοψία από τους ειδικούς της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων, που έδειξε το μέγεθος του προβλήματος, το οποίο αν και μικρό, χρειάζεται αποκατάσταση: oι ρωγμές στο σχιστολιθικό βόρειο πρανές του Ιερού Βράχου είχαν δεχτεί πολύ μεγάλες ποσότητες υδάτων, τόσο κατευθείαν από τη βροχή, όσο και από την πλημμυρισμένη Ακρόπολη. Έτσι, τα συσσωρευμένα αργιλικά χώματα διογκώθηκαν από τα βρόχινα ύδατα, με αποτέλεσμα μικρά κομμάτια του βράχου να πέσουν στον δρόμο του περιπάτου.

Έμενε λοιπόν να γίνει μια μελέτη για τη στερέωση του τμήματος, ώστε να αποκατασταθεί η φθορά. Μεταξύ των δύο προτάσεων που συμπεριλαμβάνονταν στη σχετική μελέτη της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων και οι οποίες εξετάστηκαν στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, έγινε μια αρμονική σύζευξη: Δεν θα τοποθετηθούν μεταλλικά αντιοξειδωτικά δίχτυα, όπως αυτά που συγκρατούν τα βραχώδη πρανή στα Τέμπη και στους Δελφούς, αλλά θα πραγματοποιηθεί «αρμολόγημα», δηλαδή καθαρισμοί των πέτρινων πτυχών και στη συνέχεια «γέμισμα» με ειδικό κονίαμα, στο χρώμα του βράχου, που δεν θα αλλοιώνουν την εικόνα. Επίσης, θα προστεθούν διακριτικές αγκυρώσεις σε 14 σημεία του βράχου και θα δημιουργηθούν μικρές οριζόντιες οπές, ανά 1,5-2 μέτρα, ώστε να βρίσκει έξοδο το νερό. Η τελευταία λύση θα ενισχυθεί επιπλέον με ένα μικρό αποστραγγιστικό έργο, μη ορατό, το οποίο θα εξασφαλίζει τη στεγανότητα του Ιερού Βράχου.

Το σημείο αυτό της Ακρόπολης είναι το πιο ευάλωτο, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς τα υπόλοιπα πρανή δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο πρόβλημα. Ωστόσο, η συστηματική καταγραφή των μικροπροβλημάτων που τυχόν υπάρχουν και στις υπόλοιπες κλιτύες του Ιερού Βράχου, μαζί με τη «θεραπεία» τους, είναι μέσα στα σχέδια της αρμόδιας διεύθυνσης του ΥΠΠΟΑ, που επεμβαίνει όταν η κατάσταση των μνημείων το απαιτεί.