Εργασίες μαθητών καθώς και αποτελέσματα δραστηριοτήτων σχετικών με το θέατρο του ιερού του Διονύσου στην Ικαρία Αττικής παρουσιάστηκαν στις 13 Ιουνίου 2013 στο θέατρο των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης. Οι δραστηριότητες εντάσσονταν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανάδειξη του θεάτρου του ιερού του Διονύσου στην Ικαρία Αττικής (Διόνυσος)» .

Οι μαθητές 15 σχολείων, δημοτικών και γυμνασίων, με την καθοδήγηση των υπευθύνων εκπαιδευτικών, παρουσίασαν μικρά αποσπάσματα από παραστάσεις αρχαίου δράματος (Αντιγόνη, Πέρσες, Όρνιθες), θεατρικά δρώμενα αναφερόμενα στον Διόνυσο (χορογραφία με τον ύμνο στον Διόνυσο, αναπαράσταση μετάβασης από τον διθύραμβο στο θέατρο), εργασίες για το αρχαίο και το σύγχρονο θέατρο, εικαστικές δημιουργίες, μακέτες, στατιστικές αλλά και έναν οδηγό στις αρχαιότητες της περιοχής. Ο ενθουσιασμός των μαθητών και η υψηλή ποιότητα των δράσεων που παρουσιάσθηκαν αποτελούν εγγύηση για την επίτευξη των στόχων της υιοθεσίας.

Επίσης, μαθητές και εκπαιδευτικοί πρότειναν δράσεις για την περαιτέρω συνέχεια και ανάπτυξη του προγράμματος κατά την επόμενη σχολική χρονιά 2013-2014. Μεταξύ των προτεινόμενων δράσεων ξεχωρίζουν:

α. η οργάνωση ετήσιου μαθητικού συνεδρίου κάθε άνοιξη με θέμα «Αρχαίο θέατρο, Πορεία τριών χιλιάδων ετών» και

β. η προοπτική οργάνωσης διημερίδας στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2013, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υιοθεσία του θεάτρου του ιερού του Διονύσου στην Ικαρία Αττικής από τα σχολεία της περιοχής, μεταξύ άλλων δράσεων (εργασίες για την εξέλιξη του θεάτρου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, στατιστικές για την πρόσληψη τής σχετικής παράδοσης από την τοπική κοινωνία, τρίγλωσσους οδηγούς και σχεδιαγράμματα των αρχαιοτήτων τού ιερού τού Διονύσου, σχετικά video, κ.ά).