Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Νεότερη και Σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει και φέτος, όπως κάθε καλοκαίρι, στην Πανεπιστημιούπολη του Ρεθύμνου τη 18η θερινή συνάντηση μεταπτυχιακών φοιτητών Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας (8-9 Ιουλίου 2013).

Η πρόσκληση απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες στην Ελλάδα και το εξωτερικό που θα ήθελαν να συμμετάσχουν με ανακοινώσεις (επιλεγμένες μέσα από το ερευνητικό τους έργο) διάρκειας 15′-25′ λεπτών. Μετά από κάθε ανακοίνωση παρέχεται άφθονος χρόνος για διάλογο και συζήτηση.

Κατ’ εξαίρεση, για ομιλητές που δεν μπορούν να συντάξουν ανακοίνωση στα ελληνικά, είναι δυνατόν η ανακοίνωση να γίνει σε άλλη γλώσσα (κατά προτίμηση αγγλικά ή γαλλικά). Τελικός στόχος των ετησίων αυτών συναντήσεων είναι να έρθουν σε επικοινωνία και ερευνητική αλληλεπίδραση οι μεταπτυχιακούς φοιτητές νεότερης ιστορίας από διαφορετικά πανεπιστήμια και ιστοριογραφικές παραδόσεις και να ενισχυθεί το αίσθημα ότι ανήκουν σε μία επιστημονική κοινότητα.

Το Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας προσφέρει κατά τη διάρκεια της συνάντησης δωρεάν διαμονή στην Πανεπιστημιακή Εστία που βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος παρακαλούνται να στείλουν μέχρι την 1η Ιουλίου 2013 βιογραφικό σημείωμα και περίληψη του θέματος της ανακοίνωσής τους (όχι πάνω από μία σελίδα) με e-mail (kokkinakis9@gmail.com ή kokkinakis@phl.uoc.gr) ή με FAX (0030+2831077338).

Τηλέφωνο επικοινωνίας: (0030)-28210-93117.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για παλαιότερες θερινές συναντήσεις στο ιστότοπο του μεταπτυχιακού: http://www.history-archaeology.uoc.gr/graduate/contemporary-history/summer-meetings.html