Το έργο «Επείγουσες στερεωτικές εργασίες στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου και στον περιβάλλοντα χώρο του στα Πίσια του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων Ν. Κορινθίας» εντάχθηκε στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007-2013 με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Πισίων Κορινθίας είναι κηρυγμένο βυζαντινό μνημείο και βρίσκεται δίπλα στον επαρχιακό δρόμο προς τον Σχοίνο, αμέσως μετά την έξοδο από το χωριό Πίσια.

Πρόκειται για μονόχωρο καμαροσκέπαστο ναό του 17ου αιώνα, με δύο ενισχυτικά σφενδόνια. Ο ναός είναι κατάγραφος με τοιχογραφίες του 1638, έργα του ιερομόναχου Σεραφείμ Κουλούρη από τη Θήβα.Ο περιβάλλων χώρος του μνημείου είναι εντελώς αδιαμόρφωτος με έντονη βλάστηση μεγάλων δέντρων και θάμνων και ανωμαλίες του εδάφους. Χαρακτηριστικό της μορφολογίας του εδάφους είναι οι έντονες κλίσεις από το δρόμο προς το παρακείμενο ρέμα.

Σήμερα ο ναός βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και η ανεπάρκεια των ξύλινων υποστυλώσεων, λόγω χρόνου, επιταχύνει την επιδείνωση των φθορών.

Για την προστασία και την ανάδειξη του μνημείου θα υλοποιηθούν οι εξής εργασίες: Οργάνωση εργοταξίου, εργασίες πεδίου, στερέωση και αποκατάσταση, συντήρηση τοιχογραφιών και τεκμηρίωση.