Δύο κενές θέσεις είναι ακόμα ανοιχτές στο Θερινό Σχολείο «Aegean Maritime Archaeology» του Πανεπιστηµίου Αιγαίου, που θα πραγµατοποιηθεί στην Άνδρο (1-15 Ιουλίου 2013).

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα καινοτόµο και πρωτοποριακό πρόγραµµα που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, με ιδιαίτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, καθώς οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν την υποθαλάσσια αρχαιολογική τοποθεσία της Παλαιόπολης Άνδρου.

Κατά τη διάρκεια του προγράµµατος, οι φοιτητές θα εξερευνήσουν το βυθισµένο αρχαίο λιµάνι της Παλαιόπολης μέσω κατάδυσης (με μάσκα και αναπνευστήρα), αλλά και μέσω του Ερευνητικού Σκάφους ΑΛΚΥΩΝ του ΕΛΚΕΘΕ. Θα διδαχτούν τις μεθόδους της υποθαλάσσιας φωτογραφίας για αρχαιολογικές εφαρµογές και θα μελετήσουν το θαλάσσιο οικοσύστηµα του νησιού (και του Αιγαίου γενικότερα).

Τα μαθήµατα θα διδάξουν καταξιωµένοι επιστήµονες, όπως ο δρ D. Blackman (Senior Research Fellow, Oxford University Centre for the Study of Ancient Documents), ο Καθηγητής Ι. Λυριτζής (∆ιευθυντής Εργαστηρίου Αρχαιοµετρίας, Τµήµα Μεσογειακών Σπουδών, Πανεπιστήµιο Αιγαίου), η δρ Κ. Μπάικα (Αρχαιολόγος-Δύτης, Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων), o δρ ∆. Σακελλαρίου (∆ιευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας, ΕΛΚΕΘΕ) και πολλοί άλλοι.

Η παρακολούθηση του προγράµµατος θα παράσχει σε όλους τους φοιτητές που θα το ολοκληρώσουν με επιτυχία 7 ∆ιδακτικές Μονάδες ECTS, ενώ θα δοθεί και πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Πληροφορίες για τη διαµονή, τα δίδακτρα και το πρόγραµµα του Θερινού Σχολείου, µπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: https://aegeanarch2013.pns.aegean.gr/.

Όποιος/α ενδιαφέρεται για την παρακολούθηση του Θερινού Σχολείου, μπορεί να επικοινωνήσει με τον κύριο Γεράσιµο Αρτελάρη στο e-mail: artelaris@rhodes.aegean.gr.

Το Θερινό Σχολείο είναι μέρος των «Θερινών Σχολείων Πανεπιστημίου Αιγαίου» που υποστηρίζονται από το έργο «Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ως βασικός παράγοντας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους.