Το Πανεπιστήμιο του Μάνχαϊμ (Γερμανία) καλεί νέους επιστήμονες να υποβάλουν αίτηση για θέση μεταδιδακτορικού ερευνητή στο πρόγραμμα με τίτλο “The self-representation of athletes in the Hellenistic period”.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Ίδρυμα Ερευνών (DFG). Ο επιτυχών υποψήφιος πρόκειται να είναι στέλεχος μιας ερευνητικής ομάδας για τον ελληνικό αθλητισμό στο Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Μάνχαϊμ. Η σύμβαση εργασίας διαρκεί τρία χρόνια (Αύγουστος 2013- Ιούλιος 2016), ενώ ο κάτοχος της θέσης καλείται να συγγράψει μια μελέτη στον ελληνικό αθλητισμό κατά την Ελληνιστική Περίοδο και να πάρει μέρος στην οργάνωση διεθνούς συνεδρίου και τη έκδοση των αντίστοιχων πεπραγμένων.

Για την υποβολή αίτησης απαραίτητη είναι η κατοχή διδακτορικού στις Κλασικές Σπουδές ή την Αρχαία Ιστορία. Επιθυμητή η εμπειρία στην ελληνική επιγραφική και η προηγούμενη ερευνητική εμπειρία στο αντικείμενο. Εφόσον προσληφθεί υποψήφιος εκτός Γερμανίας, καλείται να τελειοποιήσει τις γνώσεις του στα Γερμανικά ώστε να φτάσει το επίπεδο CEF B1 μέσα σε έξι μήνες από την πρόσληψη.

Οι υποψήφιοι καλούνται να αποστείλουν το φάκελο αίτησής τους (συνοδευτική επιστολή, κατάλογο δημοσιεύσεων, διδακτική εμπειρία, πανεπιστημιακούς τίτλους) μέχρι και τις 29 Απριλίου 2013 ταχυδρομικά και με email στην παρακάτω διεύθυνση:

Universität Mannheim

Historisches Institut

Prof. Dr. Christian Mann

68131 Mannheim

mann@mail.uni-mannheim.de

*Το Πανεπιστήμιο στοχεύει να αυξήσει τον αριθμό των γυναικών εργαζομένων και ενθαρρύνει γυναίκες να κάνουν αίτηση. Ενθαρρύνεται επίσης η υποψηφιότητα ατόμων με ειδικές ανάγκες.