Τη χρηματοδότηση αρχαιολογικών ανασκαφών σε τμήμα του αρχαίου τείχους, το οποίο βρίσκεται στο νέο Σταθμό Επιβατών Κρουαζιέρας (Θεμιστοκλέους) αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. μετά από συμφωνία με το Υπουργείο Πολιτισμού.
Οι ανασκαφές θα γίνουν στο τμήμα από το Παλατάκι μέχρι το νέο Σταθμό το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει ανασκαφεί και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 100.000 ευρώ.
Η αποκάλυψη και του υπόλοιπου τμήματος του Κονώνειου Τείχους θα ολοκληρώσει τις εργασίες της ΚΣΤ′ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στην περιοχή.
Σε πρόσφατη σύσκεψη μεταξύ της ΓΓ Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργου Ανωμερίτη, των Προϊστάμενων των Τεχνικών Υπηρεσιών και της ΚΣΤ′ ΕΠΚΑ, αποφασίστηκε το συγκεκριμένο τμήμα του Κονώνειου Τείχους, το οποίο βρίσκεται στον χώρο πρόσδεσης των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, να παραμείνει ανοιχτό και επισκέψιμο με μερική κάλυψη από ενισχυμένο γυαλί.
Όπως δήλωσε ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης: «Ο Πειραιάς δεν είναι απλά ένα μεγάλο λιμάνι κρουαζιέρας, είναι ένα λιμάνι που μπορεί να δείχνει τα 2.500 χρόνια ιστορίας του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Αθήνας, της Ελλάδας και της Ευρώπης. Η απόφαση ανάδειξης των τειχών είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να δείξουμε στους επιβάτες της κρουαζιέρας από τα πρώτα βήματά τους στον τόπο μας. Με το έργο αυτό μαζί και με τα έργα της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά μετατρέπουμε το λιμάνι σε πύλη τουρισμού και πολιτισμού».