Την εκ περιτροπής λειτουργία των εκθέσεών του για τους μήνες από Ιανουάριο 2013 έως τέλος Μαρτίου 2013, λόγω του περιορισμένου αριθμού του μόνιμου αρχαιοφυλακτικού προσωπικού ανακοίνωσε το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Έτσι, από Δευτέρα έως και Πέμπτη θα παραμένουν ανοιχτές οι μόνιμες εκθέσεις «Ο Χρυσός των Μακεδόνων», «Προς τη Γένεση των Πόλεων», « Η Μακεδονία από τον 7ο αι. π.Χ. ως την Ύστερη Αρχαιότητα», «Θεσσαλονίκη, Μακεδονίας Μητρόπολις» και η περιοδική έκθεση «Αρχαιοκαπηλία Τέλος».

Παρασκευή και Σάββατο θα παραμένουν ανοιχτές οι μόνιμες εκθέσεις «Ο Χρυσός των Μακεδόνων» και «Προϊστορική Μακεδονία» και οι περιοδικές εκθέσεις «Αρχαιοκαπηλία Τέλος», «Το Λούβρο στη Θεσσαλονίκη», «Οι Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη. Ανεξίτηλα Σημάδια στο Χώρο» και «Αρχαιολογία στα μετόπισθεν. Στη Θεσσαλονίκη των ταραγμένων χρόνων, 1912-1922».

Την Κυριακή θα παραμένουν ανοιχτές οι μόνιμες εκθέσεις «Ο Χρυσός των Μακεδόνων», «Προς τη Γένεση των Πόλεων», «Η Μακεδονία από τον 7ο αι. π.Χ. ως την Ύστερη Αρχαιότητα», «Προϊστορική Μακεδονία» και οι περιοδικές εκθέσεις «Αρχαιοκαπηλία Τέλος», «Το Λούβρο στη Θεσσαλονίκη», «Οι Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη. Ανεξίτηλα Σημάδια στο Χώρο» και «Αρχαιολογία στα μετόπισθεν. Στη Θεσσαλονίκη των ταραγμένων χρόνων, 1912-1922».

Οι περιοδικές εκθέσεις «Μακεδονική Δεκάπολη στην Ιορδανία» και «1912 – Η Θεσσαλονίκη των Ελλήνων» θα παραμένουν ανοικτές όλες τις ημέρες, ενώ η μόνιμη έκθεση στον αύλειο χώρο του Μουσείου «Αγρός Οικία Κήπος Τόπος» θα παραμείνει κλειστή μέχρι τέλος Μαρτίου.