Με μια λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, αποδόθηκε στο κοινό συμπληρωμένη η έκθεση με τα ανακτηθέντα κινητά μνημεία που είχαν κλαπεί από το Μουσείο στις αρχές του χρόνου. Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΑΙΘΠΑ, αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού, κ. Κώστα Τζαβάρα, της Γ.Γ Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη, του Γενικού Γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης Ιωάννη Παναγιωτόπουλου και των Αστυνομικών που συνέβαλλαν στην εξιχνίαση της κλοπής.

«Σήμερα αποκαθίσταται η βαθιά ρωγμή που άφησε στον πολιτισμό η ιεροσυλία του περασμένου Φεβρουαρίου» δήλωσε ο κ. Τζαβάρας, ο οποίος απένειμε εύφημο μνεία στους Αστυνομικούς ευχαριστώντας τους για τη σπουδαία υπηρεσία που προσέφεραν. Ο κ. Τζαβάρας τόνισε ότι «τα μνημεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι δεν είναι ξέφραγο αμπέλι», υπογραμμίζοντας ότι φύλακες, αρχαιολόγοι και συντηρητές καθημερινά μοχθούν για να μην υπάρχουν ρωγμές στα συστήματα ασφαλείας. «Ματαιοπονούν οι επίδοξοι που στις μέρες της κρίσης προσανατολίζονται στις αρπαγές των Μνημείων», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Τέλος, επαναλειτούργησε η ψηφιακή έκθεση με πολυμεσικές εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας η οποία παρουσιάζει τη φυσιογνωμία, τις ιδέες, αλλά και τα ιστορικά, κοινωνικά και γεωπολιτικά χαρακτηριστικά που τεκμηριώνουν και αναδεικνύουν τη μοναδικότητα του χώρου της Ολυμπίας.