Ένα από τα παλαιότερα και ωραιότερα σπίτια της Αθήνας όπου θα στεγαζόταν το Αρχείο Καβάφη, η οικία Κωλέττη στην Πλάκα πρόκειται να στεγάσει το σπουδαίο αρχείο, και μοναδικό στο είδος του, των αναστηλωτικών εργασιών που έγιναν και γίνονται στα μνημεία της Ακρόπολης.

Σύμφωνα με τη γ.γ. Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη, το έργο της αποκατάστασης της οικίας Κωλέττη, που σήμερα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση λόγω εγκατάλειψης, πρόκεται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο πρέπει να γίνει επικαιροποίηση της υπάρχουσας μελέτης, ενώ για την ολοκλήρωσή του έργου θα απαιτηθούν τρία χρόνια.

Η Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως είχε ζητήσει από χρόνια τη μεταφορά του αρχείου της στο συγκεκριμένο κτίριο, δεδομένου ότι σήμερα βρίσκεται στα υπόγεια του απέναντι κτιρίου.

Το κτίριο βρίσκεται επί της οδού Πολυγνώτου 13 και θεωρείται ότι υπήρξε κατοικία του Ιωάννη Κωλέττη (στρατηγού και πρωθυπουργού), αν και η μορφή στην οποία διασώζεται σήμερα προέρχεται από ανοικοδόμηση που έγινε το 1860. Ήταν από τα πρώτα κτίρια που αποκτήθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού επί Μελίνας Μερκούρη, λόγω της παλαιότητάς της όμως υπέστη μεγάλες καταστροφές από τους σεισμούς του 1999, με αποτέλεσμα να προκληθούν μεταξύ άλλων, σοβαρά στατικά προβλήματα. Οι πρώτες επεμβάσεις για την άρση της ετοιμορροπίας του έγιναν εγκαίρως, το 2003 όμως σταμάτησαν εντελώς.