Ο πλούτος της Δρήρου αποκαλύπτεται. Η αρχαία πόλη της Κρήτης -κοντά στη σημαρινή Νεάπολη Λασιθίου- ξεδιπλώνει σιγά σιγά τα μυστικά της μετά και τις τελευταίες έρευνες, τα αποτελέσματα των οποίων παρουσιάστηκαν αυτές τις ημέρες.

Η πρώτη παρουσίαση έγινε ήδη στις 3 Σεπτεμβρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου «Δρήρος» στη Νεάπολη. Εκεί, η κ. Βάσω Ζωγραφάκη, αρχαιολόγος στην ΚΔ΄ Εφορεία, που γνωρίζει την περιοχή της αρχαίας Δρήρου από τις ιστορίες που άκουγε μικρό παιδί, μίλησε για την αρχαία και πολύ καλά οργανωμένη πόλη μέσα από τα ευρήματα που έχουν έρθει στο φως στις ανασκαφές των τελευταίων πέντε χρόνων. Την παρουσίαση συμπλήρωσε ο συνεργάτης της,  Γάλλος αρχαιολόγος και διευθυντής στην Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή.κ. Alexandre Farnoux.

Ο κ. Farnoux όμως μίλησε για τη Δρήρο και στις 4 Σεπτεμβρίου, μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα και το διαδίκτυο της ΕΡΑ Ηρακλείου Κρήτης, στην εκπομπή “Αφανείς Ήρωες”. Ο ίδιος ήταν κεντρικό πρόσωπο της εκπομπής, με θέμα«Ο Αλέξανδρος Φαρνού (Alexandre Farnoux), διευθυντής της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Ελλάδα και καθηγητής Αρχαιολογίας στο γαλλικό πανεπιστήμιο των Παρισίων,τη Σορβόνη και η προσφορά της Γαλλικής Αρχαιολογικής στις ανασκαφές, στη διάσωση και στην προβολή του ελληνικού αρχαιολογικού πλούτου». Η εκπομπή παρουσιάστηκε από τον δημοσιογράφο Ηρακλή Γαλανάκη.