Το Πανεπιστήμιο του Τορόντο (Τμήμα Κλασσικών Σπουδών) προκηρύσσει μία θέση βοηθού καθηγητή (Assistant Professor) με έναρξη την 1η Ιουλίου 2013.

Οι υποψήφιοι συνίσταται να είναι ειδικευμένοι στην ιστορία της αρχαίας Ρώμης, με ιδιαίτερη προτίμηση σε θέματα σχετικά με την Ύστερη Αρχαιότητα, τον νόμο και τη θρησκεία. Θα πρέπει απαραίτητα να είναι ικανοί να διδάξουν αρχαία ελληνικά και λατινικά. Θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα το βαθύ υπόβαθρο στις Κλασικές Σπουδές σε συνδυασμό με ενδιαφέροντα σε άλλες περιοχές των ανθρωπιστικών επιστημών. Απαραίτητη είναι επίσης η κατοχή διδακτορικού σχετικού με το αντικείμενο κατά την εποχή έναρξης της εργασίας.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν βιογραφικό σημείωμα, συνοδευτική επιστολή, ενδείξεις διδακτικής επάρκειας (με αναφορά διδακτικής μεθόδου και φιλοσοφίας), σύντομη περιγραφή των ερευνητικών σχεδίων του υποψηφίου και δείγμα γραπτής εργασίας.Τέλος, τρεις συστατικές επιστολές πρέπει να αποσταλούν απευθείας στην καθ. Alison Keith (Tμ. Κλασικών Σπουδών, Παν. Τορόντο, chair.classics@utoronto.ca). Η ίδια είναι επίσης διαθέσιμη και για πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις.

Το υλικό υποβάλλεται ηλεκτρονικά (βλ. notes, 1). Να σημειωθεί ότι το σύστημα αιτήσεων δέχεται μόλις πέντε συνημμένα έγγραφα, οπότε απαιτείται η οργάνωση των εγγράφων σε αντίστοιχους φακέλους PDF/MS Word. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχετικό ιστότοπο (notes, 2).

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 15 Οκτωβρίου 2012.

Σημείωση: Το Πανεπιστήμιο του Τορόντο υποστηρίζει τις ίσες ευκαιρίες στην εργασία και στηρίζει τις αιτήσεις μελών μειονοτήτων (εθνικών, ΑΜΕΑ, κοινωνικών). Προτεραιότητα έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι Καναδά.